Ovaj hit anti-age sastojak potječe iz mora i savršen je za sve tipove kože

Ovaj hit anti-age sastojak potječe iz mora i
savršen je za sve tipove kože

Pomisao na to da i kod kuće kroz cijelu godinu imamo komadić mora je vrlo privlačna, zar ne? More ima prirodna umirujuća svojstva, ne samo dok se izležavamo pored njega  i kupamo na godišnjem odmoru, nego i u skincare proizvodima koji se nalaze u našim kupaonskim ormarićima. Mnogima njihova rutina za njegu kože pruža svojevrsnu utjehu na kraju napornog radnog dana, a postoji li bolje vrijeme za upoznavanje s jednim moćnim sastojkom iz mora koji vam je dosad možda prolazio ispod radara? Radi se o morskim algama. Postoje brojne različite vrste, a najvažnije je znati da morske alge izvrsno smanjuju upale, smiruju kožu, dubinski ju hidratiziraju i zaglađuju.

Alge su izvor brojnih benefita za vašu kožu

Morskim algama je potrebna sposobnost zadržavanja vode kako bi preživjele potencijalnu sušu, barem onim vrstama koje se nalaze u plimnim ravnicama, pa mnoge imaju fantastična svojstva zadržavanja vode i u dubljim slojevima kože, kako bi ju nahranile i smanjile izgled finih linija i bora.

morske alge

One su se morale razviti kako bi preživjele i u teškim uvjetima – uključujući izloženost suncu i UV zrakama, kao i vrlo mračno okruženje pod morem. Nakon toga razvile su zaštitna svojstva koja su također korisna u njezi kože te mogu pomoći u zaštiti kože od UV zračenja, zagađenja i drugih vanjskih agresora. Morske alge imaju svojstvenu sposobnost da pomognu našoj koži da se obnovi jer je to uistinu nevjerojatno snažan, prirodni sastojak.

Evo u kojim proizvodima možete naći ovaj hit sastojak

Alge koje su u središtu brojnih skincare proizvoda bogat su izvor aminokiselina, vitamina, minerala, antioksidansa i esencijalnih masnih kiselina, a sve su one korisne za kožu. Osim toga, dokazano je da koži pružaju zavidnu dozu hidratacije, učvršćuju ju i smanjuju pojavu znakova starenja. Zanimljivo je da skincare brendovi također koriste alge kao održivu alternativu plastičnoj ambalaži. Alge koje sadrže karagenan idealne su za kreiranje biorazgradivog pakiranja za, primjerice, jednokratne serum kapsule.

U nastavku možete naći neke od najboljih proizvoda koji sadrže ovaj hit sastojak u svojoj formuli i koji će vam hraniti kožu cijelu jesen i zimu.

The Ordinary Marine Hyaluronics
The Ordinary Marine Hyaluronics
Nuxe Organic Skin Correcting Moisturising Fluid
Nuxe Organic Skin Correcting Moisturising Fluid
One Ocean Beauty Algae Oil For Face and Hair
One Ocean Beauty Algae Oil For Face and Hair
Mario Badescu Seaweed Night Cream
Mario Badescu Seaweed Night Cream
Organic Shop Atlantic Algae Body Scrub
Organic Shop Atlantic Algae Body Polish
La Mer The Moisturising Soft Cream
La Mer The Moisturising Soft Cream
Haeckels+Earth+Marine+Water+AHA
Haeckels Earth Marine Water + AHA 4%
Algenist Blue Algae Vitamin C Dark Spot Correcting Peel
Algenist Blue Algae Vitamin C Dark Spot Correcting Peel

Foto: Instagram, Pexels, Douglas, Notino, Net-a-porter, Beauty Bay, Ecco Verde, Cult Beauty, Haeckels, Space nk

Učitati još
Zatvori