Novi elegantan miris kuće AEDES DE VENUSTAS

Novi elegantan miris kuće
AEDES DE VENUSTAS

Nevjerojatno elegantan miris kuće AEDES DE VENUSTAS je osma kreacija koja prikazuje miris neočekivanog cvijeta protiv sumorne, dimne pozadine smole i drvenastih nota.

Ova vrlo posebna vrsta geranije – nije ona crvene boje koja cvate na prozorskim oknima – Pelargonium graveolens čije ime znači „slatko mirisna“, daje jednu od najsvestranijih esencija u parfumeriji. Destilirano lišće biljke, a ne njezino cvijeće odavno se koristi kao svježa ružičasta nota, pa otud i njezino ime „roze geranium“. To je još od devetnaestog stoljeća jedan od ključnih materijala muških mirisa. U Pelargoniumu Nathalie Feisthauer stvara geranij iz dubine mirisne piramide.

Ovaj nevjerojatan miris svih mirisa, Pelargonij prikazuje kao jedan od sastojaka tajanstvenih buketa nizozemskog zlatnog doba slikarstva. Nathalie Feisthauer opisala ga je kao „aromatski, sa smrvljenim lišćem, sa manje voćnog i više balzamičnog od ruže, skoro poput tamjana“, egipatski geranij djeluje kao središnji motiv tog intigrantnog sastava.

Parfemski nos započinje sa notama perunike koje daju uredan okvir od cedrovine. Zatim zamračuje tamnu dimnu pozadinu od haićanskog vetivera, guaiac drva (visoko divlje tropsko drvo koje raste u Južnoj Americi) i mahovine. Prošetat će nas sjajnim zelenim kardamonom, osunčanim kalabrijskim  bergamotom, ova dva sastojka donose volumen i kontrast. Biljna slatkoća mrkve obogaćuje akord perunike, dok amberasta kadulja sugerira mekoću baršunastog lišća. To što je malo limunast, papren i smolast daje svježinu i balzamičnost geraniju. Budući da je maglica mošusa izglađivala rubove, Pelargonijev slavni buket poprima rezervnu apstraktnu ljepotu.

MPC : Pelargonium Eau de Parfum 100ml 1.617 kn

Ekskluzivni zastupnik, distributer i prodajno mjesto:

Lana Parfumerija

B.Kašića 8, Zagreb

Učitati još
Zatvori