Koga ćete prvog posjetiti nakon 4. svibnja – frizera, pedikera ili kozmetičara?

Koga ćete prvog posjetiti nakon 4. svibnja – frizera, pedikera ili kozmetičara?

Današnji dan mnogi su s nestrpljenjem iščekivali, jer je još jučer bilo najavljeno kako ćemo danas čuti obraćanje državnog vrha po pitanju postupnog povratka u realnost i naš uobičajeni svakodnevni život.

Iako je jasno da ćemo se na život kakvim smo ga dosad znali ipak još mjesecima načekati (stručnjaci navode kako će to biti tek po otkrivanju cjepiva protiv koronavirusa i kako će socijalna distanca ostati na snazi), ekonomija se mora stabilizirati, pa su i europske države složne u tome kako postepeno treba početi puštati stvari u pogon. Na takav potez odlučila se i Hrvatska, koja će korak po korak nastojati normalizirati situaciju za svoje građane.

Što smo danas čuli?

Popuštanje mjera kreće s tri zasad poznata vala. Prvi val kreće u ponedjeljak, 27. travnja i značit će ponovno otvaranje trgovina (osim onih u shopping centrima), knjižnica, muzeja, knjižara, ali i javnog prijevoza.

Ono što većinu ipak mnogo više zanima jest to kada s radom kreću frizerski i kozmetički saloni, a sada je potvrđeno kako će to biti pokriveno drugim valom popuštanja mjera, koji službeno kreće 4. svibnja.

Tada se otvaraju i vaši omiljeni saloni, no imajte na umu da će se morati poštivati posebne epidemiološke mjere, što znači da će saloni koji nisu u stanju osigurati ih ostati zatvoreni do nekih boljih vremena.

Ipak, sudeći po tome što čujemo iz okoline, mnogi saloni već pripremaju posebne mjere u poslovanju s klijentima, kako bi mogli nastaviti raditi i funkcionirati, a njihovi klijenti bili maksimalno zaštićeni.

Na koju uslugu se prvu bilježite? Frizuru, manikuru, pedikuru ili kozmetičke tretmane?

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori