Ako još niste, sada je dobro vrijeme da isprobate ulja za kožu

Ako još niste, sada je dobro vrijeme
da isprobate ulja za kožu

Objavu dijeli Byrdie (@byrdiebeauty)

Sa vrlo hladnim jesenskim danima, došli smo do beauty problema s kojima se većina u ovim mjesecima suočava, a to je isušena i dehidrirana koža, sklona pucanju. Sigurno ste i sami počeli primjećivati da uslijed provođenja vremena u grijanim i suhim prostorijama ili na otvorenom i hladnom ubrzano gubite vlagu iz kože, a ona postaje suha i sve napetija.

Zima je pred vratima, pa je zapravo idealan trenutak da napravite mali zaokret u svakodnevnoj beauty rutini i u istu uvrstite ulja. Ulje za kožu, jedan je od onih proizvoda koji jednostavno ne sjeda svima i mnogi od njega zaziru, pogotovo masniji tipovi kože koji će reći da već ionako produciraju dovoljno sebuma. No, činjenica je da svi tipovi kože mogu imati koristi od ulja, koje ima moć balansiranja vlage, reduciranja pora i prištića te buđenja zdravog sjaja. Ulja za lice imaju ulogu jačanja i zaštite prirodnih masnoća u koži, što je nužno za kvalitetnu hidrataciju.

Naravno, važno je odabrati pravo ulje za svoj tip kože. U ljetnim mjesecima koža proizvodi više sebuma, dok se u zimskim mjesecima za proizvodnja bitno smanjuje. Ako imate prirodno masnu kožu, u dnevnu beauty rutinu uvrstite neko vrlo lagano ulje, poput ulja breskve. Koža koja je sklona aknama trebala bi koristiti ulja veće suhoće, poput jojobe, lješnjaka i sezama, dok bi dehidrirana koža trebala koristiti kokosovo i bademovo ulje ili shea maslac. Zimi je posebno bitna i noćna njega kože i tada možete koristiti jače ulje, bez obzira na to koji ste tip kože.

Jedna od bojazni je ona da će ulje za lice dovesti do pojave prištića, no ako je dobro odabrano, ono naprotiv može pomoći stabilizirati i regulirati pretjeranu proizvodnju sebuma i reducirati akne, istovremeno umirujući i štiteći našu kožu.

ULJE ZA SUHU KOŽU

ULJE ZA NORMALNU KOŽU SKLONU DEHIDRACIJI

ULJE ZA MJEŠOVITU I MASNU KOŽU

PROČIŠĆAVAJUĆE ULJE

ULJE ZA OSJETLJIVU KOŽU

NOĆNO ULJE

ANTI-AGE ULJE

OBNAVLJAJUĆE ULJE

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori