Trikovi za super trepavice

Trikovi za super trepavice

Dva poteza dovoljna da se osjećate i izgledate bolje, maskari su zasluženo donijela titulu jednog od omiljenih make-up proizvoda i pretvorila ju u klasik dekorativne kozmetike, nezaobilazan u kozmetičkoj torbici svake žene. Njezinu čaroliju otkrili su još stari Egipćani od kojih su ju preuzeli Grci i Rimljani. Maskara kakvu poznajemo i obožavamo danas nastala je krajem 19. stoljeća kada je kemičar imena Eugene Rimmel iskoristio vazelin za stvaranje cijele kolekcije kozmetičkih proizvoda. Nekoliko godina kasnije, s druge strane Atlantskog oceana, T.L.Williams sličan proizvod stvorio je za svoju sestru Maybel.

Nakon prvih Rimmel i Maybelline maskara i razvoja kozmetičke industrije, maskara je svoju popularnost zadržala do danas. Desetljećima, žene posežu za maskarom kako bi produžile svoje trepavice i dale im voluminozniji izgled. Desetljećima, maskara osim isticanja trepavica, u svakodnevnu rutinu mnogih žena donosi mnogo više. Tamne i duge trepavice istaknut će i naglasiti naše oči što će u nekoliko jednostavnih poteza transformirati naše lice i dati mu odmorniji i svježi izgled.

Godinama, dok luksuzni i drogerijski brendovi dekorativne kozmetike tragaju za savršenim omjerom sastojaka i magičnim položajem dlačica na kistu koji će upravo njihovu maskaru učiniti najboljom na tržištu, žene diljem svijeta, osim za tom savršenom maskarom koja će odvojiti i produžiti njihove trepavice i dati im što voluminozniji izgled, traže i izmjenjuju trikove koji će im u tome pomoći. U moru različitih savjeta i trikova, onih svima poznatih i nekoliko vrlo neobičnih, pronašli smo nekoliko koji će zapravo učiniti razliku, nebitno želite li prirodniji ili dramatičniji izgled trepavica i koristite li drogerijsku ili maskaru luksuznog kozmetičkog brenda.

1.Za postizanje savršeno uvinutih trepavica, prije korištenja maskare, koristite uvijač za trepavice. Praktičan i jednostavan za korištenje, uvijač je pomagalo unutar kozmetičke torbice u koje se isplati investirati. U nekoliko sekundi, uvijač će vašim trepavicama dati savršenu krivulju, a jedan sloj maskare bit će dovoljan kako bi vaše trepavice ostale savršeno uvinute. Za maksimalan i cjelodnevni učinak, uvijač blago zagrijte fenom, a maskaru nanesite istovremeno kada uvijate trepavice.

2. Prije no što otvorite i na trepavice nanesete nekoliko čarobnih slojeva maskare, isprobajte dva jednostavna trika. U čašu tople vode na nekoliko minuta umočite omiljenu maskaru. Takvim laganim zagrijavanjem maskare unutar bočice otopit će se moguće grudice, a na kistu će ostati savršeno tekući proizvod. Nakon što ste izbjegli grudice maskare na trepavicama, prije nanošenja, višak maskare na kistu odstranite laganim potezom kista po maramici.

3. Dva jednostavna poteza bit će dovoljna kako bi maksimalno produžili svoje trepavice. Prvo, maskaru nanesite samo na vrhove trepavica. Potezom maskare od sredine trepavica do njihovih tankih vrhova stvorit ćete savršenu podlogu za sljedeći, klasičan nanos maskare od korijena trepavica do već lagano maskarom istaknutih vrhova. Takvim nanošenjem istaknut ćete prirodnu dužinu vaših trepavica.

4. Postizanje nevjerojatnog volumena i dramatičnog izgleda trepavica lakše je no što se čini. Jednostavnim zig-zag pokretom kista prilikom nanošenja maskare svaku ćete trepavicu obaviti tankim slojem maskare kako bi zajedno stvorile voluminozni izgled. Kako bi ovaj dramatičan izgled trepavica odveli korak dalje, uz sam rub kapka nanesite tanki sloj tuša.

5. Prilikom nanošenja maskare, nekoliko crnih točkica nerijetko će zalutati na kapak ili već dovoljno tamne podočnjake. Kako bi izbjegli ponovno nanošenje sjenila ili korektora, pomoć potražite u kuhinji. Žlicu lagano prislonite tik iznad korijena trepavice kako bi istovremeno mogli kvalitetno nanijeti maskaru i izbjeći čestu i neželjenu pogrešku.

6. Ako se ispred vas nalazi dug dan ispunjen gomilom obavezama, jedna maskara neće biti dovoljna kako vi vaše trepavice cijeli dan zadržale proizvod i savršeni izgled. Na kraju dana, tragove maskare moći ćete pronaći ispod i iznad trepavica. Kako bi maskaru tijekom cijelog dana zadržali na savršeno voluminoznim i maksimalno produženim trepavicama, a na kraju lako skinuli potezom mekane vate natopljene omiljenim proizvodom za skidanje šminke s očiju, prvo nanesite sloj klasične maskare koji će omogućiti lako skidanje, a na njega nanesite tanki sloj vodootporne maskare koja će se pobrinuti za izdržljivost.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori