Trenirajte boks i kod kuće

Dinamičan i zabavan, boks je sve popularniji način tjelovježbe koji osvaja fitness svijet. Nakon joge koja je kroz opuštajuće vježbe ponudila bijeg od svakodnevnog stresa, boks se u moru različitih vrsta treninga istaknuo kao izbor koji nudi izlaz iz statičnog načina života. Kroz različite rutine prilagođene različitim stupnjevima fizičke spremnosti i kondicije, boks donosi intenzivne vježbe koje će aktivirati sve mišiće na vašem tijelu i pomoći vam da se riješite suvišne vode i suvišnih kilograma, ali i negativne energije i nakupljenog stresa. Sve donedavno, boks je bio trening koji je zahtijevao određenu vrstu opreme i odlazak u teretanu. Ipak, internet je još jednom ponudio savršenu alternativu za sve one žele isprobati ili već vole boks, ali ne vole teretanu ili u svom prenatrpanom rasporedu teško pronalaze vrijeme za odlazak na trening.

Jednostavne rutine za početnike i zahtjevnije za one upoznate s treningom boksa sada možete pronaći na različitim stranicama posvećenim boksu i fitnessu općenito. Trening boksa iz teretane preselite u svoju dnevnu sobu ili ga ponesite sa sobom gdje god krenuli i vježbajte kad god vam odgovara. Sve što će vam trebati su laptop, ipad ili mobitel na kojem ćete pratiti rutinu koju ste odabrali za taj dan, prostirka, par utega i boca s vodom. Iako će vježbanje kod kuće zahtijevati malo više samokontrole i koncentracije na ispravno izvođenje vježbi, trening boksa kod kuće može vam donijeti jednako pozitivne rezultate.

Posjetite popularan YouTube kanal POPSUGAR Fitness posvećen različitim vrstama tjelovježbe i u njihovoj arhivi pronađite boks rutine različitog intenziteta u trajanju od 15 do 60 minuta ili istražite The Boxx Method trening koji je popularizirao vježbanje boksa kod kuće, a koji vam nudi da u deset dana isprobate različite rutine. Nakon besplatnih deset dana, njihova mjesečna članarina od koje možete odustati u svakom trenutku iznosi samo 10 funti, a odlučite li se za onu godišnju jedan mjesec vam poklanjaju besplatno.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

0