Zimski trendovi u manikuri

Zimski trendovi u
manikuri

Kada su u pitanju manikure i nove boje lakova za nokte, uvijek težimo nečem novom, drugačijem i u skladu s posljednjim modnim trendovima. Uobičajeno se podrazumijeva da boju laka biramo prema trendu, ali u posljednje vrijeme to se drastično mijenja. Stil kojim se izražavamo, od odjeće do cipela, uključuju i ostali modni dodaci poput nakita, make upa i frizure, pa tako i izgleda manikure te oblika noktiju kojim možemo zaokružiti kompletan izgled. Odabirom određene boje laka za nokte možemo ublažiti energičniji outfit, ali isto tako i jače naglasiti umjereni outfit.

Neutralnije boje najčešće lakiramo kao svakodnevni poslovni izgled, dok ćemo crvenu izabrati za neku posebnu prigodu, sjajne čestice na noktima začinit će svečanije prigode, dok kroz neke posebne dizajne manikure izražavamo svoju osobnost. Koji je baš vaš trend u manikuri ove jeseni i zime te na koji način ćete vi kreirati i izraziti svoju osobnost?

Prije svega, spomenut ćemo oblik noktiju koji najčešće viđamo na modnim pistama. Taj oblik nije se bitno promijenio od proljetno-ljetnog, dakle najviše se nosi kratki, zaobljeni oblik nokta, jer se najbolje uklapa u dizajnerske linije. Ali uz već spomenute kratke i zaobljene nokte, nosit ćemo i nokte ovalnog oblika, zatim oblik “squoval” koji izgleda kao nešto između zaobljenog i četvrtastog oblika. Najzanimljivi oblik noktiju bit će bademasti jer zahtijeva i određenu duljinu noktiju, što će razveseliti sve žene koje vole dulje nokte.

Trend #1: Tamni od najtamnijih lakova za nokte

Kao što trendovi ljepote uvjetuju tamne boje na usnama, tako i nokti dobivaju svoj tamni trenutak uz mračni, gotički efekt. Ne nosi se samo crna, već sve tamnije nijanse, ali s hladnijim tonom. To su tamno sive, tamno ljubičaste, tamno plave, tamno zelene te crne nijanse s određenim efektom poput sitnih sjajnih čestica, tamnih metalik lakova te popularnih i posebnih mat lakova koji će svakom tamnom laku dati notu mističnosti. Predivan efekt postići ćemo tamnim metalik lakom ili metalik lakom sa sjajnim česticama preko kojeg ćemo nanijeti mat nadlak te s time dobiti potpuno novu dimenziju samozatajne boje.

Trend #2: Metalik srebrni lakovi

Metalik srebrni lakovi provlače se kroz sve dizajnerske kolekcije, kao moćna oda budućnosti. Uz posebne Manos efekte srebrni metalik nokti mogu izgledati zaista čarobno, poput mrvljenog stakla na noktima ili sitnih pahuljica snijega. Tamno srebrni metalik lak na duljim noktima bademastog oblika definitivni je hit sezone kada je u pitanju srebrni lak jer izgleda vrlo moćno i dostojanstveno.

Trend #3: Efekt sjajnih čestica na noktima

Uz zimske radosti nezaobilazno je blještavilo šljokica koje se u zimskim mjesecima provlači kroz sve što dotaknemo. Većina nas sjajne čestice pažljivo dozira samo u posebnim obiteljskim slavljima ili božićnim domjencima, ali kako trendovi diktiraju, ove zime trebali bismo ozbiljno razmisliti o šljokastom detalju, pa makar samo na noktima. Tamnu, gotovo crnu nijansu s tamno crvenim sjajnim česticama lakiramo gotovo svakodnevno jer nije prenapadna, sjajne čestice se vide samo uz poseban kut svjetlosti, a cjelokupni dojam izgleda vrlo glamurozno i svečano, što i priliči u vrijeme Božića.

Trend #4: Stilski jednostavno

Ako radije birate jednostavan izgled noktiju, koji vam više odgovara poslovno, ali može izgledati i glamurozno u večernjim satima, birajte nude nijanse pune boje koje potpuno prekrivaju površinu nokta. Nije lako pronaći odgovarajuću nijansu nude laka jer mora savršeno pristajati uz vaš ten. Za vječne klasičare, kroz božićne blagdane uvijek je prisutan crveni lak boje krvi s besprijekorno izmanikiranim noktima i njegovanim rukama.

Tekst: Ivana Kovačić

Manos Nail Lounge

Photo: Instagram

Preporuka

Zatvori