Zvonimir Franić otkrio nam je hit frizure za ljeto i kako zadržati kosu lijepom nakon sunca i mora

Zvonimir Franić otkrio nam je hit frizure za ljeto i kako zadržati kosu lijepom nakon sunca i mora

Budući da sve mi volimo pročitati dobar savjet profesionalnih frizerskih stilista, ovog smo tjedna našem Zvonimiru Franiću postavile nekoliko pitanja koja se tiču ljetnih frizura i njege kose u ljetnim mjesecima. Kako bi naš godišnji odmor prošao u potpunosti bezbrižno, bitno je naravno i osigurati svojoj kosi propisnu zaštitu i njegu, kako bi ona jesenske dane dočekala sa što manje oštećenja uzrokovanih morskom vodom, solju i suncem. Zvonimir, koji je upravo predstavio vlastitu liniju ekstenzija pod imenom Hair by Franić, otkrio nam je kako njegovati kosu po ljeti, koje frizure ove godine smatramo ljetnim hitom, te prokomentirao sve o svom novom poslovnom pothvatu!

  • Klijentice te ovih dana sigurno intenzivnije ispituju o tvojim ljetnim preporukama i savjetima za kosu. Dobra preparativa je, bez sumnje, ključ zaštite kose od sunca, mora i soli – kakvu rutinu preporučaš i koje top proizvode za zaštitu i njegu kose ljeti bi ovdje istaknuo?

I kosa tijekom ljetnih mjeseci zahtjeva dodatnu njegu, posebice tijekom izlaganja suncu i morskoj soli. Po izlasku iz mora, kosu je potrebno dobro isprati slatkom vodom da bi izbjegli dugotrajan učinak morske soli koja će, uz sunce, kosu isušiti te nanijeti njegu koja sadrži nešto obilniju hidrataciju. Preporučam klijenticama da odaberu neku od linija s pojačanom hidratacijom – kao što je Alterna Caviar Replenishing Moisture ili pak nešto od proizvoda iz posebnih ljetnih edicija.

Tijekom boravka na plaži, suprotno uvriježenom mišljenju, preporučam izbjegavati proizvode na bazi ulja ili utrljavanje krema za sunčanje u kosu. Na taj će se način kosa dodatno isušiti, a nikako nahraniti.

Ako uz izlaganje suncu i morskoj soli još i toplinski tretirate kosu prilikom stiliziranja, ljeto će biti idealan period za dodatnu i pojačanu njegu kose.

  • Traže li tvoje klijentice neke velike promjene što se tiče njihovih frizura u ljetnoj sezoni? Jesu li sklone drastičnim rezovima kose kao nekoj praktičnoj opciji ili su i dalje vjerne svom stilu i više ulažu u njegu postojećih frizura?

Prije i nakon ljetovanja dobro je malo skratiti vrhove, no neki drastičniji rezovi nisu potrebni. Za klijentice koje njeguju dugu kosu, ljeto je idealno za eksperimentiranje s punđama ili pletenicama te je prilika za isprobati opuštenije, manje zahtjevne stylinge. Uvijek se isplati uložiti u njegu kose, posebice ukoliko je kosa obojena ili posvijetljena pramenovima.  

  • Kada je riječ o ljetnim trendovima u kosi, za aktualnu sezonu, koji po tebi definitivno odnose pobjedu i najviše ćemo ih viđati – ili ih već viđamo?

Kosa blago posvijetljena pramenovima, no pritom mladenački zdrava, puna i sjajna kosa apsolutan je trend ovog ljeta. I dalje su popularne poludužine odnosno lob te duge kose s mekim pramenovima koji daju lijep okvir licu.

  • Postoji li nešto što se zove savršena ljetna frizura – ili je to doista vrlo individualno?

Savršena ljetna frizura je doista individualna kategorija. Neke klijentice tijekom ljetovanja žele odmak od standardnih stylinga te vole podići kosu u ”messy bun” punđu ili isplesti pletenicu, budući da na moru ionako neće posjećivati frizera. Općenito razlike između ljetnih i zimskih frizura je sve manje – svi žele ono što im najbolje pristaje i sve je više klijentica koje prvenstveno ulažu u njegu svoje kose kako bi ona tijekom cijele godine bila zdrava i sjajna.    

  • Uvijek se osvrćemo na žene u svojim tekstovima, no budući da imamo i Journal Man rubriku, a i tebi vjerojatno dolaze i muškarci u salon – kakvi su hair trendovi za ljeto u vašem svijetu?

Muškarci su unatrag desetak godina bili daleko manje skloni eksperimentiranju s trendovima te su mnogi bili vjerni istom stilu godinama, no i to se srećom promijenilo. Tako primjećujem kako  smo u salonu dosta popularizirali fade metodu šišanja, a sve je više i više zahtjeva za ultrapopularnom quiff frizurom.

  • Upravo si predstavio svoju liniju ekstenzija koja je imala jako dobar odjek kod naše publike – je li tajming njihova izlaska na tržište slučajnost ili ciljani period? Po čemu su posebne i u kojim će se sve situacijama moći nositi?

Naprosto smo željeli ponuditi ekstenzije čim smo bili spremni jer već dulje vrijeme bilježimo porast interesa za ekstenzijama na češljiće, tako da smo to i učinili bez posebne metodike oko tajminga. Radi se o ekstenzijama koje svaka osoba može sama postaviti i skinuti kada zaželi, jako su  jednostavne za korištenje – češljićima koji su ustvari male kopče za kosu, a zašiveni su na spojeve ekstenzija, ekstenzije formirane u trake se zakopčaju na kosu. Uz minimalnu spretnost koju većina žena ima što se uređivanja kose tiče, moguće je promijeniti kompletan izgled frizure i to bez posjeta frizeru. Odlične su i jer nimalo ne oštećuju kosu osobe koja ih nosi, a ako u bilo kojem trenutku ne želite ekstenzije, jednostavno ćete ih pospremiti u torbicu. 

Druga posebnost im je supertanki silikonski spoj koji omogućuje da pri postavljanju ekstenziju približite razdjeljku te da i dalje budete sigurni da će kosa izgledati prirodno, a ekstenzije  neprimjetno. Čak i osobe s vrlo delikatnom ili tankom kosom mogu nositi ekstenzije sa silikonskim spojem.

Više informacija o brendu, možete potražiti na web shopu www.salonfranic.com. Samo korak vas dijeli od najljepše frizure u koju ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Foto: Instagram/Salon Franić, Srećko Rundić

Učitati još
Zatvori