Zamjene za botox koje daju gotovo jednake rezultate, a potpuno su bezbolne
Zamjene za botox koje daju gotovo jednake rezultate, a potpuno su bezbolne

Zamjene za botox koje daju gotovo jednake
rezultate, a potpuno su bezbolne

Botulin toksin, stručni i pomalo zastrašujuć naziv za preparat koji svi dobro poznajemo – botox. I dok mu je primarna svrha bila liječenje, zapravo je zasjao kada su ga otkrili oni u estetskoj grani medicine. Njime se doslovno brišu bore jer on djeluje tako da blokira prijenos živčanog podražaja, odnosno izaziva paralizu pojedinih mišića. Tako ćemo često za ljude koji ga stave čuti da se ne mogu namrštiti pa ni nasmijati kako spada. Pogotovo je to istina ako on nije apliciran kako treba ili ako se s njime pretjera.

Ipak, botox, koliko god primamljivo zvučao, nije svima prihvatljiva opcija. Najprije, mnogi se ne žele podvrgnuti injekcijama. Osim toga, trudnice ga ne smiju primati, a na kraju svega i ne radi se o jeftinom „sportu“. Srećom, ako želite rezultate kakve daje botoks, zahvaljujući modernoj tehnologiji postoje preparati koji ga učinkovito mogu zamijeniti. Upravo o njima je ovaj tekst i nabrojani su u nastavku.

Exuviance HA Micro-Filler

Ovo je anti-age tretman koji se sastoji od dva koraka. On targetira duboke bore iznad obrva, na vanjskim kutevima očiju i oko usana. Ovaj tretman sadrži 100% čistu hijaluronsku kiselinu, a djeluje tako da se nabori od hijaluronske kiseline preko noći otope i penetriraju u kožu.

Wrinkles Schminkles

Ovdje se radi o silikonskoj maski za čelo. Ona sprječava transepidermalni gubitak vlade, hidratizira i zaglađuje kožu, a samim time smanjuje vidljivost bora. Nose se preko noći i mogu e upotrebljavati više puta. Treba ih nanijeti na čisto i suho lice, a ujutro se jednostavno vrate u pakiranje. Nakon 20 do 30 primjena, one počinju slabije prijanjati, ali dovoljno ih je oprati da biste ih vratili u život.

Frownies

Frownies su također maske koje “treniraju” kožu, ali su jednokratne. Ipak, u pakiranju ih se dobije 144. Koriste se za bore na čelu i između obrva, a treba ih nanijeti nakon što nanesete skincare proizvode i nakon što se oni upiju u kožu. Prije nego ih nanesete trebate ih namočiti toplom vodom.

Rodial Bee Venom Night Gel

Pčelinji otrov već se neko vrijeme koristi u medicini, a svje mjesto je našao i u estetici. Za njega se vjeruje da opušta kožu te tako daje jednak efekt kao botox, osim toga, uzrokuje blago oticanje kože što daje dojam popunjenih bora. Ovaj proizvod također se nanosi navečer, a prije upotrebe preporuča se napraviti patch test.

FOTO: Instagram (@papayalovin, @sarrackowski)

Učitati još
Zatvori