Yuzu je apsolutni beauty hit pa smo našli najbolje proizvode s njim
Yuzu je apsolutni beauty hit pa smo našli najbolje proizvode s njim

Yuzu je apsolutni beauty hit pa smo
našli najbolje proizvode s njim

Uvijek volimo skincare proizvode s novim i inovativnim formulama i sastojcima. Jedan takav je i yuzu, koji je nedavno najprije pokorio gastronomski svijet, a onda i ovaj beauty. On se sada nalazi u losionima, kremama, parfemima, ma gotovo u svemu. No što je zapravo yuzu, sastojak koji neodoljivo podsjeća na slasne citruse na koje smo navikli?

Yuzu je i sam citrus koji se uzgaja u istočnoj Aziji. Potekao je iz Kine i Tibeta, a zatim se proširio na Japan i Koreju gdje se i danas uzgaja. Radi se o citrusu sličnom grejpu, može biti žute ili zelene boje, a raste na malom drveću koje najčešće ima veliko trnje.

Yuzu je anti-age hit

Prva kozmetička primjena yuzua potječe iz Japana gdje je običaj kupati se u yuzu kupkama tijekom zimskog solsticija. Tada se u vodu stavljaju yuzu cvjetovi ili plod prerezan na pola. Japanci tvrde da yuzu štiti od prehlade, da pomaže zagladiti kožu, da zagrijava tijelo i opušta um.

Yuzu je također poznat po svojim anti-age svojstvima, on potiče proizvodnju kolagena, a inhibira proizvodnju spojeva koji ubrzavaju starenje. Yuzu zateže kožu, smanjuje vidljivost sitnih bora te poboljšava elastičnost kože koju s godinama gubimo. Stoga, nije ni čudo da je ovaj sastojak vrlo brzo postao hit u skincare industriji.

Osim toga, on je odličan sastojak za hidrataciju, a uz to je i snažan antioksidans. Naime, on sadrži tri puta više vitamina C od limuna, a znamo koliko je vitamin C bitan u skin care rutini. Njegova antioksidativna svojstva štite kožu od štetnih vanjskih utjecaja te posvjetljuju mrljice na koži. Sve to razlog je da bude hit skincare sastojak.

Učitati još
Zatvori