Wedding chop novi je trend. Umjesto da se presvlače u ponoć, mladenke drastično mijenjaju frizuru
Wedding chop novi je trend. Umjesto da se presvlače u ponoć, mladenke drastično mijenjaju frizuru

Wedding chop novi je trend. Umjesto da se presvlače u ponoć, mladenke drastično mijenjaju frizuru

Uz vjenčanja se vežu mnoge tradicije, nekih se držimo i danas, a neke smo odbacili. Ipak, jedna o kojoj su mnoge djevojčice razmišljale od malih nogu je presvlačenje u ponoć. Bio je to “Pepeljuga” trenutak kada se mlade iz vjenčanice preoblače u drugu svečanu haljinu, no s godinama je i ta tradicija nekako zamrla. Najprije jer je postalo preskupo imati dvije haljine za jednu noć, a onda i jer mnoge mladenke žele uživati u svojoj vjenčanici i maksimalno je iznositi jer, ipak, nosit će je jednom.

Ako je suditi po TikToku, presvlačenje u ponoć sada je zamijenilo šišanje u ponoć. Takozvani wedding chop jedan je od posljednjih viralnih trendova. Umjesto da se presvlače, mladenke na podij izlaze s novom frizurom. Većinom se radi o bobu raznih duljina. One hrabrije odsjeku više kose, dok druge mladenke ipak biraju pitomiju i dulju varijantu.

Zašto baš wedding chop?

Naravno, ne šišaju se same. Uz njih je frizerka koja sve to savršeno odradi kako bi i nova frizura do kraja večeri ostajala postojana. Ovakva promjena imidža usred svadbe i nije toliko čudna. Naime, svadba se smatra nekakvim novim početkom ostatka života. Logično je da mladenke tu promjenu žele obilježiti mijenjajući nešto na sebi. Uobičajeno je da žene velike životne promjene prate promjenama frizure pa zašto bi vjenčanje bilo iznimka? Doduše, dosad su čekale da vjenčanje prođe pa tek ona skraćivale i bojale kosu.

Wedding chop mnoge zapravo smatraju i oslobođenjem te rasterećenjem. Koliko puta ste pričali s budućom mladom koja vam je rekla da pušta kosu za svadbu? Nebrojeno. Wedding chop mladenkama dopušta da taj pritisak da sve mora biti savršeno, da kosa mora biti duga, naprosto skinu sa sebe.

Koliko dugo će se ovaj trend zadržati, ne zna se. Ali je svakako dobrodošla promjena od tradicije, a također je održivija i jeftinija od presvlačenja u drugu skupu haljinu koju bi mladenke također obukle samo jednom.

FOTO: iStock

Učitati još
Zatvori