Vraća se naša omiljena retro frizura – i izgleda bolje no ikad

Vraća se naša omiljena retro frizura
– i izgleda bolje no ikad

Ovog tjedna održana Chanel modna revija u Parizu nije bila samo oda tvidu, već i jednoj kultnoj frizuri koja nam se po svemu sudeći ponovno vraća na velika vrata.

Ako ste popratili reviju, sigurno ste primijetili taj savršeni ‘blowout’ po uzoru na 60-e, iliti drugim riječima umjetnost sušenja kose kojom se postiže voluminozni, glatki i sleek look, bez upotrebe figara ili pegle. Za povratak ove senzacionalne retro frizure možemo ‘kriviti’ frizerskog stilista Jamesa Pecisa, koji je po prvi put bio zadužen za kosu na jednoj Chanelovoj reviji, a u svoj tim ovom je prigodom pozvao i našeg talentiranog frizerskog stilista Miju Majhena.

Savršeni ‘blowout’ – frizura koja nas odmiče od jednostavnih i nezahtjevnih stilova

Možemo primijetiti kako je u posljednjih nekoliko godina, a naročito u doba pandemije, naglasak stavljen na jednostavne svakodnevne frizure koje su lagane za održavanje, poput sveprisutnog boba i loba.

No, James Pecis odlučio je pomaknuti paradigmu u smjeru savršenog ‘blowouta’ koji potencijalno i nije toliko nezahtjevan stil kao ranije navedeni. Dapače, najlakše ćete ga postići gotovo isključivo u rukama frizera kojem ste vjerni i koji je u stanju ovo izvući. Pa ipak, čini se kako je došlo vrijeme da ponovno prigrlimo čak i te zahtjevnije stilove, a na njih nas definitivno nagovaraju ove frizure koje smo vidjele na Chanelovoj reviji. One su glatke, pune volumena i kosa kao da skakuče u hodu, stil je luksuzan, a razdjeljak je duboko na strani, s pokojom ukrasnom ukosnicom kao oda stilu 60-ih.

U ovom slučaju, virtuozni stilist frizure je kreirao uz pomoć old school velcro uvijača kakve su imale i naše bake, i to kako bi uštedio na vremenu, kojeg uvijek nedostaje kada je riječ o stiliziranju 80-ak modela tik prije izlaska na pistu.

Foto: Chanel, IMaxTree

Učitati još
Zatvori