Vizažistica Margot Robbie otkrila kako postići savršen make up

Paty Dubroff
@patidubroff

Kad bismo morali izdvojiti jednu od celebrity zvijezda koja uvijek ima besprijekoran make up, vrlo visoko na popisu našla bi se Margot Robbie. Australska glumica blista u svakoj prilici, a iza njezinog make upa stoji omiljena vizažistica poznatih dama – Pati Dubroff. Osim što je zadužena za savršen look Margot Robbie, Pati je omiljena vizažistica i Kate Bosworth, Julianne Moore i Priyanke Chopre, a njezine make up lookove redovito spremamo kad na njih naiđemo na Instagram-feedu kako bi poslužili kao inspiracija. Radila je na brojnim editorijalima za Vanity Fair, Harper’s Bazaar i Vogue, a danas donosimo nekoliko njezinih savjeta pomoću kojih se može postići savršen make up look.

Paty Dubroff
@patidubroff

Dio vremena treba utrošiti i na njegu lica

Dobra priprema lica pola je posla, a Pati Dubroff kaže da, ako je njega kože redovita i kvalitetna, i sam će make up biti dobar i postojan. Za početak, svakoj klijentici stavlja masku koja će koži dati potreban glow i živost sivom i umornom tenu. Nužan korak u njezi lica je i masaža lica jer se na taj način opuste mišići lica, a tu će odlično poslužiti roller za lice kojeg je dobro držati u hladnjaku. Proizvod kojeg se ne smije preskočiti prije šminkanja je hidratantna krema, a Dubroff bira između dvije formule: klasične i bogate formule za koju se najčešće odlučuje, osim u situacijama kad je vani ekstremno vruće i kad osoba ima kožu sklonu pojačanom mašćenju. Međutim, hidratantnu kremu ne stavlja na cijelo lice, već samo na jagodice i “rubove” lica, dok je ostatak lica, poput T-zone, rezerviran za primer. Ako koža zahtijeva nešto laganije, upotrebljava serum, a omiljeni su joj proizvodi s koji koži pružaju hidrataciju i hrane je.

Koristite dvije nijanse pudera

Poznata vizažistica podijelila je vrijedan savjet i o nanošenju pudera: preporučuje u kozmetičkoj torbici imati dvije nijanse pudera. Jedna će odgovarati boji vrata te biti svjetlija, a druga boji obraza i biti nešto tamnija. Govoreći o prekrivanju lica, Dubroff preporučuje preskakanje nanošenje pudera na nos. Smatra kako je dobro pustiti da koža tu “diše”, odnosno omogućiti prirodnoj koži da proviri ili da se pjegice vidi. Ako na njemu postoji crvenilo, uvijek ga lagano možete prekriti korektorom koji će biti na sredini između dvije nijanse pudera.

Naučite nanositi rumenilo poput profesionalca

Paty Dubroff
@patidubroff

Kako aplicirati rumenilo vjerojatno je jedna od najkompliciranijih beauty stvari za naučiti, no, srećom, tu su profesionalni vizažisti koji rado dijele svoje tajne. Dubroff preporučuje uporabu dvije različite nijanse, a najbolje je odabrati formule u tekućeg obliku i nanositi je pomoću visoko kvalitetne četkice za lice. Na taj način, rumenilo će na licu izgledati prozračno i prirodno.

Ne izlazite iz kuće bez uvijanja trepavica

Oblikovane će trepavice u trenutku naglasiti oči. Ako ne pripadate skupini sretnica s prirodnim, lagano uvijenim i dugačkim trepavicama, onda će vam uvijač trepavica postati najbolji saveznik. Prije nanošenja maskare uvijek ih uvijte jer će se na taj način stvoriti wow-efekt.

Neka matirajući puder bude posljednji korak

Nakon što nanesete tekuću podlogu, dajte joj vremena da se “slegne”, a zatim nanesite matirajući puder. Ako nanesete jedno za drugim, možete izgledati starije nego što jeste. Također, ako imate problema s masnom kožom, neka matirajući puder bude posljednja stvar koju nanosite na lice, i to isključivo na T-zonu.

Foto: Instagram (@patidubroff)

1