O ovim parfemima bruje društvene mreže, a mi znamo gdje ih u Zagrebu možete isprobati
O ovim parfemima bruje društvene mreže, a mi znamo gdje ih u Zagrebu možete isprobati

O ovim parfemima bruje društvene mreže, a mi znamo gdje ih u Zagrebu možete isprobati

Ako ništa drugo, ne možete poreći kako se društvena mreža TikTok profilirala kao fantastičan alat za dobru preporuku. Više ne guglamo gdje ići jesti u Parizu ili koje izložbe možete pogledati u Berlinu ovoga proljeća, već vrtimo po TikTok feedu. Štoviše, čak nam nudi i preporuke najboljih kupovina na Amazonu želite li kuću urediti sa sitnicama koje skraćuju svakodnevne zadatke.

Jednako tako, iza hashtaga #TikTokmademebuyit sada stoji više od 6,2 milijuna videa koji sugeriraju najbolje artikle u koje se isplati uložiti. Vjerovali ili ne, uz raznovrsne gadgete, u preporukama prednjače i beauty artikli.

Parfemi su novi IT asesoar

Ono gdje je TikTok briljirao i uistinu povećao interes javnosti su parfemi – ni više ni manje no njihov najekskluzivniji oblik odnosno niche parfumerija. Ovi tzv. umjetnički parfemi bili su rezervirani za šačicu posebnih koji su uživali u nesvakidašnjim mirisnim kompozicijama koje su bez klasične kategorizacije parfema za jutro ili večer, ljeto ili zimu, muškarca ili ženu. Uz to, bili su i svojevrstan sinonim za luksuz kako su višeg cjenovnog ranga od dizajnerskih mirisa.

No uz rast cijena dizajnerskih parfema, rodila se još veća potreba za luksuznih dizajnerskim kućama, a jednako tako neke indie parfemske kuće ponudile su zanimljive mirise za pristupačnije cijene. Uistinu, danas postaje sve teže pronaći dizajnerski parfem koji je jeftiniji od 120 eura – dok za istu svotu možemo dobiti kvalitetan niche parfem, najčešće i eau de parfum umjesto klasične toaletne vodice.

Uz nekoliko zanimljivih parfemskih TikTok kreatora koji su pronašli ne samo cjenovno prihvatljive niche parfeme, već i mirise koje nose celebrityji te luksuzne parfemske opcije za one koji su spremni uložiti više novca za svojevrsnu mirisnu „autentičnost“ – niche je praktički postao mainstream.

Tik Tok parfemi su rasprodani diljem svijeta

Pomalo je teško zamisliti koliki utjecaj na prodaju može imati prosječan korisnik društvene mreže, koji ne mora biti ni influencer, ako njegov video pogleda zaista velik broj ljudi. No brojke govore za sebe; pojedini TikTok parfemi, bili skupi ili jeftini, i dalje su rasprodani onog trena kada se pojave na tržištu. A činjenica da parfemi koje ne možete probati prije kupnje imaju po 20 tisuća zapisanih na listi čekanja, uz dekantiranje koje postaje unosan posao na TikToku, jasno daje do znanja da su parfemi globalno postali svojevrstan asesoar. Rekli bismo da je to generacija Z shvatila drastično ranije od starijih generacija.

Parfemi o kojima se uvijek priča

Ljepota društvene mreže TikTok jest što nudi za svakoga ponešto. I doista, možete pronaći TikTok parfeme koji više služe kao olfaktivno iskustvo no što su nosivi, najjeftinije mirisne opcije iz drogerija, što nosi Rihanna, a što Hailey Bieber, pa i parfeme po 600 na više eura. Na vama je samo da odlučite što je za vas. U nastavku donosimo parfeme o kojima se na TikToku redovito priča, a koje već danas možete pomirisati u jednoj od zagrebačkih parfumerija.

Tom Ford Vanilla Sex

Najnovija mirisna kreacija Tom Forda postala je viralna senzacijom i prije nego li se pojavila u prodaji zahvaljujući provokativnom imenu. Vanilla Sex je mliječna, zavodljiva i senzualna vanilija s primjesom gorkoga badema koja daje više intiman miris i balansira na lijepoj granici između gurmanskog i drvenastog mirisa. Parfem možete pronaći u Douglas parfumerijama.

Xerjoff Erba Pura

Možete li zamisliti puderasti parfem koji se otvara notom tropskoga voća? Erba Pura je upravo takva. Neočekivana, jaka i dugotrajna. U početku slasna i voćna, a kasnije kao najljepši miris čistoće, Erba Pura je savršeno izbalansirana za muške i ženske nosioce parfema. Ovo je parfem koji ćete staviti ujutro i jednako ga osjećati za 24 sata nakon duplog tuširanja. Zato ga, većinom, ili vole ili mrze. Ovaj opojan miris pronađite u parfumerijama Top i Belodore.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Postoji li poznatiji “TikTok” parfem od ovoga? Baccarat Rouge 540 bio je tip parfema za kojeg si znao ako si znao luksuzne stvari, a danas je jedan od najpoznatijih niche mirisa na svijetu. Ovaj neosporivo primamljiv parfem miriše poprilično neobično, kao slani keksić umočen u smolu. Neosporivo, riječ je o ambra parfemu koji mnogima naginje na žensku stranu iako je uniseks. Može biti jak i zagušujuć, a među parfemskim znalcima je sve češće okarakteriziran kao dosadan – jer ga svugdje osjetite. Ipak, isplati ga se isprobati. Dostupan je u parfumerijama Martimex.

Maison Margiela – Replica By The Fireplace

Još jedan viralan parfem je savakako i Masion Margiela – Replica. On je drvenast s notama kestena i vanilije. Zapravo je savršeni zimski miris, a ako niste sigurno sviđaju li vam se te note, možete ga probati u Douglasu.

Foto: Instagram (@azanperfum)

Učitati još
Zatvori