Vampire skin: Make up trend koji će ostati popularan i nakon Noći vještica
Vampire skin: Make up trend koji će ostati popularan i nakon Noći vještica

Vampire skin: Make up trend koji će ostati
popularan i nakon Noći vještica

Danas je Noć vještica, a samim tim su i društvene mreže preplavljene bezbroj make up izgledima u Halloween duhu. U moru nevjerovatnih make up lookova, koji se sve više udaljavaju od pukog pojma šminke i ulaze u domenu umjetničkih djela, pronašli smo jedan trend za koji smatramo da će biti popularan i nakon što 31. listopad prođe. U pitanju je vampire skin trend koji je inspiriran izgledom kože vampira u filmu Twilight. Dakle, ukoliko ste planirali ove godine za Noć vještica pripremiti očnjake i umjetnu krv, ovaj make up trend će savršeno upotpuniti vaš izgled. Međutim, smatramo da je izgled svjetlucave kože prikladan i nakon što ovaj party prođe.

@char_barker
@char_barker

How to: Vampire skin 

Vampire skin make up trend je izuzetno jednostavan, i podrazumijeva samo jednu malu izmjenu u vašoj standardnoj rutini.

U trenutku kada se spremate nanijeti tekući puder, prvo ga nanesite na šaku, i u njega dodajte tekuće šljokice ili sitne šljokice u prahu. Pomiješajte tekući puder i šljokice zajedno dok se lijepo ne sjedine, a onda nanesite četkicom na lice. Tako šljokičav puder stopite u vašu kožu kao što biste to obično napravili. U ovom koraku možete koristiti ili četku za puder ili spužvu za lice. Nakon toga, fiksirajte make up bezbojnim puderom u prahu kako bi vam šminka trajala što duže. Na kraju, sve što je potrebno jest da nanesete krupnije šljokice u prahu na sve diijelove gdje biste inače stavili highlighter (vrhovi jagodica, rubovi usana, unutar oka). Voilà! 

Pogledajte na koji način originalan kreator ovog trika @imonaugust postiže vampire skin izgled, kao i druge kreatore koji su isprobali ovu tehniku za sebe.

 

Sadržaj preuzet s portala Journal.rs.

Učitati još
Zatvori