Ulja koja će vašoj kosi nakon godišnjeg vratiti sjaj i mekoću
Ulja koja će vašoj kosi nakon godišnjeg vratiti sjaj i mekoću

Ulja koja će vašoj kosi nakon
godišnjeg vratiti sjaj i mekoću

Kada govorimo o njezi kose izrazito je bitno naglasiti da ni jedan tip kose nije isti, to znači da jedna rutina neće vrijediti za sve. Esencijalno je izabrati šampon koji je kreiran za vaš tip vlasišta, kao i regenerator koji neće isušiti već hidratizirati vašu kosu. Jedan od glavnih koraka kada govorimo o njezi kose je ulje za kosu, no mnogi od nas gotovo uvijek preskoče ovaj korak. Razlog preskakanja ovog koraka su razni, neki strahuju da će im ulje zamastiti kosu dok drugi smatraju da će im otežati kosu i da će ona izgubiti volumen.

Kada govorimo u uljima za kosu, važno je napomenuti da njihova svrha nije jednolika. Odnosno, ulje za kosu možete koristiti kao sredstvo zaštite od topline, tretman preko noći ili kao dio tjednog režima njege. Kvalitetno ulje bi vašoj kosi trebalo vratiti sjaj i dubinski ju hidratizirati, što je posebno bitno ljetni nakon izlaganja kose moru i suncu. U suštini, ulje za kosu bi trebao biti vaš najbolji prijatelj, a ne zastrašujući neprijatelj.

Najbolja ulja za kosu koja hvale mnoge beauty entuzijastice

Kod korištenja ulja za kosu, iznimno je bitna količina koju koristite. Dovoljno vam je svega par kapi ulja za kosu koje stavite na vrhove kose kako bi se vašoj kosi vratio sjaj. Ukoliko želite dubinsku njegu kose onda se preporuča tretman preko noći, u tom slučaju ulje možete staviti na cijelu kosu te ju ujutro operete šamponom. Kao što smo prijašnje spomenuli, ulje za kosu poželjno je uvrstiti u njegu kose, a ako se pitate koje je idealno ulje za vas – ne strepite. Donosimo popis ulja za kosu koje obožavaju sve beauty entuzijastice, a mnoge ih nazivaju svojim holy grail proizvodom.

SACHAJUAN
ulje za kosu
CHANEL
ulje za kosu
PHILIP B
ulje za kosu
PHILIP B
BRIOGEO
SOL DE JANEIRO
DAVINES
AUGUSTINUS BADER
LA MER
CLÉ DE PEAU
MIELLE ORGANICS
HOLIKA HOLIKA
HAIR RITUEL BY SISLEY
ALFAPARF
DIOR
LEONOR GREYL
REVOX
Ouai
Gisou
Olaplex
ulje za kosu
KERASTASE
ulje za kosu
THE ORDINARY
ulje za kosu
FABLE&MANE
ulje za kosu
BREAD BEAUTY SUPPLY
ulje za kosu
NATURELAB TOKYO

Foto: Beauty Bay, Gisou, Cult Beauty, Douglas

Učitati još
Zatvori