Najpopularnija verzija boba koju želimo isprobati

Najpopularnija verzija boba koju
želimo isprobati

Ako želite frizuru koja uvijek izgleda cool i stylish, to je definitivno bob. Ova kratka frizura uklanja sav onaj pritisak za stiliziranje kose jer izgleda besprijekorno u svim izdanjima – ravnom, kovrčavom, pomalo messy, sve prolazi. Upravo zato je to najpopularnija frizura tijekom posljednjih pet godina, a svjetski frizeri su se već složili da je bob ponovno ‘it’ frizura jeseni. Naravno, bob dolazi u raznim oblicima i dužinama, od collarbone boba do A-line boba te boba u slojevima i onog koji je ravno ošišan. No, ako tražite nešto odvažnije za jesen, dva najpopularnija oblika, crop bob iz 90-ih i french bob, prošli su modernu preobrazbu i spojili se u takozvani ‘tucked’ bob.

‘Tucked’ bob zahtijeva minimalno održavanje

Ako biste voljeli isprobati ‘tucked’ bob ove jeseni, svog frizera zatražite da vam ošiša bob do duljine čeljusti s nježnim slojevima samo na vrhovima kose kako biste stvorili dojam mekšeg izgleda. Ako ste dosad nosili šiške koje su vam tijekom ljeta narasle, nemojte brinuti. Duge šiške dodatno će omekšati kut boba i dati mu moderan izgled. Uparite li ovaj bob s curtain šiškama one će vam lijepo uokviriti lice, ali će biti i dovoljno dugačke da ih možete staviti iza ušiju ako vam zasmetaju.

Što se tiče oblikovanja, stražnju stranu kose možete ostaviti da se prirodno osuši kako bi do izražaja došla vaša tekstura kose, a prednje dijelove osušite sušilom i četkom, fenirajući kosu od lica, kako biste stvorili volumen i dodatnu teksturu. Upravo takvu minimalnu rutinu održavanja obožavamo. Ipak, ako poželite izgledati malo elegantnije, šiške isfenirajte unatrag, a ostatak kose isfenirajte s vrhovima usmjerenima prema licu. Različitost slojeva oko lica puno je laskavija od jednoličnog boba i ostavlja puno ljepši dojam, kako god ga odlučili nositi.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori