Ovo su 3 trenutno najpopularnije frizure koje se traže u salonima

Ovo su 3 trenutno najpopularnije frizure
koje se traže u salonima

Jesen je savršeno vrijeme za planiranje odlaska frizeru kako bismo oživjele svoju kosu za novu sezonu. Ne možemo dočekati kako bismo joj pružile dozu sjajne nove boje i možda isprobale neku novu frizuru. Možda niste avanturistički tip pa ćete samo skratiti svoje, sad već predugačke, šiške. No, ako želite isprobati nešto novo došle ste na pravo mjesto. Općepriznata istina je da su Francuskinje oličenje stila, pa zašto i vi ne biste našle malo inspiracije u elegantnim Parižankama kad već to cijeli svijet radi? Upravo su one nadahnule trenutno najpopularnije frizure.

Čak tri frizure su trenutno hit, a svaka od njih nam dolazi iz nekog doba u prošlosti – ‘70-e i ’90-e su se vratile! ‘Curtain’ šiške, shag i francuski bob su najpopularnije frizure koje se trenutno traže u salonima. Za svakoga tko možda ne suosjeća s retro vibracijama trenutnih najtrendi frizura, možda će vam se svidjeti to što je njih izrazito lako i jednostavno održavati. Bez obzira na to želite li novu frizuru ili vam je samo potrebna ozbiljna preobrazba nakon ljeta, u nastavku možete naći 3 ‘it’ frizure sezone.

‘Curtain’ šiške

‘Curtain’ šiške ili bilo koja vrsta šiški, automatski će vašem looku pružiti dodir Pariza ili juga Francuske. One se moraju rezati pod velikim kutom i s potrebna im je tekstura da bi izgledale točno onako kako treba. Ovdje smo vam već pisale o svim stvarima koje je dobro znati prije nego odlučite ošišati šiške. Dobro je znati ove savjete, pogotovo ako dosad nikad niste imale šiške jer ćete uz njih smanjiti šansu za neugodnim iznenađenjima kad ih konačno odlučite ošišati.

Shag

Pod velikim utjecajem 70-ih i u kombinaciji s ‘curtain’ šiškama po uzoru na Brigitte Bardot, ovo bi mogla postati vaša omiljena frizura dosad. Za ovaj look potrebno je prigrliti prirodnu teksturu kose, pa čak ju i malo naglasiti. Ovo je najbolji i najjednostavniji look za kraj ljeta uz koji ćete izgledati odlično u svakom trenutku. Radi se o kreiranju prave količine slojeva i teksture za svaku vrstu i tip kose, stoga obavezno popričajte s frizerom o tome prije samog šišanja.

Francuski Bob

Žene diljem svijeta još uvijek obožavaju ovu, sad već kultnu, frizuru. Francuski bob nosi se sa šiškama ili bez njih. No, koju god verziju vi odabrale, šanse su velike da će vam savršeno pristajati. Ključno je rezanje kose na točno pravu dužinu za svaku osobu i njezin oblik lica! Nije važno hoće li biti slojevit ili ravno rezan i hoćete li se odlučiti na šiške ili ne. Najvažnija je dužina francuskog boba koja se ravna prema dužini vašeg vrata i liniji čeljusti.

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori