Tri boje za kosu o kojima se ovih dana priča

Tri boje za kosu o kojima se
ovih dana priča

Nove boje za kosu za proljetni makeover

Izbjeći bad hair days definitivno je jedan od ciljeva svake žene, bez obzira na dužinu, tip i boju kose. Dobar rez i dobra nijansa, pažljivo birani za vašu kosu, svakako će umanjiti broj dana kada se budimo nezadovoljni i s prvim pogledom u ogledalo vežemo kosu u rep ili punđu. Stoga neprestano imamo otvorene oči i načuljene uši u potrazi za novim proizvodom, novom nijansom ili frizurom koja bi mogla osigurati da good hair day bude konstanta.

No na eksperiment i promjenu nije se tako lako odlučiti, pogotovo ako se radi o drastičnom rezu ili zaokretu od 180 stupnjeva u odnosu na prethodno stanje. U raznovrsnosti izbora danas svakako pomažu društvene mreže, brojni online magazini te dobri stari tiskani časopisi iz kojih smo tradicionalno izrezivali frizure i donosili frizerkama u salon. Posebno se brzo riječ o novim tehnikama i bojama širi Instagramom, gdje danas možete pratiti nebrojeno mnogo frizerskih salona i hair stilista koji svoje tajne otkrivaju na profilima.

Tri nove nijanse o kojima se ovih dana pričalo mogle bi zainteresirati široku publiku s obzirom da su namijenjene za raspon više različitih boja kose.

#chocolatecake

Ova topla čokoladna boja, osim imenom, zvuči vrlo primamljivo kao ideja za sve brinete. Smeđa boja za kosu već dugo se ne smatra dosadnim odabirom, pogotovo ako se uz pravilne tehnike kreira topli i mekani podton. Što se tiče ove boje čokoladne torte, pramenovi izvučeni balayage tehnikom uokviruju lice i daju svjetlinu dubljim smeđim tonovima, a ideja je da dobije reflektivnu vrijednost, poput čokoladne glazure. Za bogatstvo nijanse, ako nije takva prirodno, potrebno je odabrati smeđu boju koja već ima bakreni ili crvenkasti podton kako bi efekt bio potpun.

#cinnamonsugarcrunch

Još jedna kombinacija inspirirana slasticom, donosi kombinaciju smeđih, sivih i plavih nijansi koje se isprepliću poput šećera i cimeta na popularnoj američkoj vrsti cornflakesa. Pogodna je za transformaciju brineta i plavuša, a kombinacija više nijansi daje joj mogućnost minimalnog održavanja uz maksimalan efekt. Bogata boja je istovremeno topla i hladna, postiže se tehnikama babylightinga i color-meltinga te daje rezultat na kojem izrast neće biti toliko uočljiv jer će se uklopiti u postojeće nijanse. Zbog toga je vrlo zahvalna i istovremeno upečatljiva za sve koji žele biti primijećeni.

#nordicblonde

Ususret posljednoj sezoni serije Game of Thrones, manija je na vrhuncu, a platinasto plava boja kose Daenerys Targaryen još jednom inspiracija za nove boje kose. Ako se u to ubaci i nordijsko naslijeđe, rezultat je nordijski platinasto plava boja kose, koja je još svjetlija. Kreacija kolorista iz Massachusettsa brzo je postala viralna baš zbog svoje jednodimenzionalne bjeline, a potrebno je 5 do 8 sati kod frizera kako bi se ona postigla. U međuvremenu, zbog ekstenzivnog izbjeljivanja treba obratiti pozornost na kvalitetu kose, dobro zaštititi vlasište i vlas te procijeniti koliko bi vam takva nijansa uopće mogla odgovarati. Generalno se preporučuje ženama svijetle kose i puti kako rezultat ne bi bio preagresivan.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori