Ulja za lice od kojih vam koža neće biti masna
Ulja za lice od kojih vam koža neće biti masna

Ulja za lice od kojih vam koža
neće biti masna

Koža voli ulja za lice. Da, čak i masna koža i postoje ulja napravljena posebno za taj tip kože. Ona često imaju protuupalna i antibakterijska svojstva pa pomažu i u borbi protiv akni i prištića. Ako pak nemate problematičnu kožu, ulja pomažu pri hidrataciji. No, treba paziti koja ulja nanosite na kožu.

Mineralna ulja, ali i maslinovo i kokosovo su preteška. Baš ta ulja mogla bi začepiti pore, ali postoje ona na kojima će vam koža biti zahvalna. Ipak, i ta dobra ulja bitno je nanositi pravilno. Ona na lice idu posljednja, nakon svih ostalih proizvoda. Naime, ulja ne mogu sama po sebi hidratizirati kožu nego stvaraju završni sloj. Tako kožu štite od gubitka vode, omekšavaju ju i olakšavaju joj hidratizaciju i obnovu.

Ulje ima emolijentnu ulogu. Ono sprječava isparavanje postojeće vlage iz dubljih slojeva kože. Ulja su, stoga, izrazito korisna za suhu kožu. Ona će biti hidratizirana, a neće biti masna. Ljudima s masnom kožom preporučuje se korištenje ulja navečer prije spavanja. Oni sa suhom kožom mogu ga koristiti ujutro i navečer.

 

Osim toga, ulja za lice možete uvesti u rutinu i tako što ćete ga umiješati u puder ili staviti prije nanošenja makeupa. Ipak, treba paziti ako koristite matirajuće pudere, ulje može narušiti njihovu strukturu i to kako prianjaju koži.

ulja za lice
THE BODY SHOP OILS OF LIFE
ulja za lice
THE ORDINARY 100% COLD-PRESSED ROSE HIP SEED OIL
ulja za lice
ELEMIS SUPERFOOD FACIAL OIL
ulja za lice
LA PRAIRIE SKIN CAVIAR NIGHTIME OIL
ulja za lice
GUERLAIN ADVANCED YOUTH WATERY OIL
ulja za lice
CLARINS PLANT GOLD NUTRI-REVITALIZING OIL-EMUSLION
ulja za lice
DERMALOGICA RETINOL CLEARING OIL
ulja za lice
LANCOME ABSOLUE PRECIOUS OIL

Foto: Douglas, Notino

Učitati još
Zatvori