7 trendi frizura koje će obilježiti 2022. godinu

7 trendi frizura koje će
obilježiti 2022. godinu

Svima dobro poznata izreka ‘new year, new me’ godišnji je podsjetnik da osvježimo svoju garderobu i  kozmetičku torbicu. Izbacivanje robe i kozmetike koju više ne koristimo može imati terapeutski učinak i donosi nam osjećaj slobode – kao da započinjemo novo poglavlje. Međutim, osim osvježenja garderobe i kozmetičke torbice mnogi su u potrazi za novim lookom, a jedan od najboljih načina je promjena frizure. Promjena frizure ne mora biti ekstremna, niti mora izgledati kao da se mnogo toga promijenilo, ali šišanje ili stilski trik može učiniti da se osjećate kao potpuno nova osoba.

Ipak, neki od najvećih trendova kose u prošloj godini neprimjetno se ulijevaju u 2022. – što je možda znak da se držimo unutar okvira onoga što znamo. Kamara Brown, Hollywoodska frizerka ističe kako “Nije tajna da mnoge žene traže načine kako da što duže održe svoje frizure”, a razlog ostanka u zoni komfora je pandemija. Bez obzira tražite li dramatično drugačiji novi stil ili samo želite neke manje trendi dopune svog trenutnog izgleda, mi smo sakupili mišljenja i vizije svjetski poznatih frizera o trendovima koji će vladati sljedećih nekoliko sezona.

Frizure koje ćemo nositi narednih mjeseci

Klasičan bob

Kada su u pitanju trendovi kratke kose, osnivač salona Fekkai, Fredric Fekkai, ističe da će se trend bob frizure prenijeti u narednu godinu – “Predviđam da će kratki bob s ili bez šiški za ravnu kosu biti veliki u 2022.”, kaže Fekkai. Selena Gomez očito prednjači ovom trendu, nedavno se vratila klasičnom looku kratkog boba. Osim kratkog boba kao jedan od favorita za nadolazeće sezone ističe se i duži bob koji je idealan ako imate tanju kosu jer pomaže prividnom stvaranju gušće kose.

Wispy šiške

Curtain šiške trend su koji nas očekuje u 2022., no verzija wispy šiški dati će vašem izgledu sofisticiraniji look. Alex Brown, stilist i vlasnik Chicago’s Space by Alex Brown, predviđa da će ovaj trend šiški koji nas vraća 90-ih biti velik u 2022. –  “Vidjet ćemo mnogo tankih šiški sa slojevima oko lica, koje stvaraju teksture.” Wispy šiške mogu dati nevjerojatnu dimenziju dugoj i gustoj kosi.  

Stepenasta frizura

Stepenasta frizura uvijek je u trendu, a izgledom nas vraća u nostalgične 90-te. Poznata stilistica Chloé Swigert kaže da njeni klijenti sve više traže jednostavan način da svojoj dugoj, ravnoj kosi dodaju teksturu i pokret. Ona ističe kako šišanje kose u kraćim slojevima postiže prirodan beachy look. Jennifer Aniston jedna je od naših omiljenih slavnih zvijezda koja ovu frizuru nosi već desetljećima.

Zaglađeni visoki rep

Trend koji je vladao 2021. jest neuredan niski rep, no u 2022. ćemo ga zamijeniti s visokim zaglađenim repom. Ovu frizuru najčešće možemo vidjeti na slavnim zvijezdama poput Jennifer Lopez i Beyonce. Brojni stilisti ističu kako mnogi traže frizuru koja je strukturnija i ‘fancy’, a visoki konjski rep sa savršeno glatkom bazom to postiže bez da potpuno mijenjate izgled. Ključ za takav besprijekoran izgled je dobar lak za kosu i još bolja četka za kosu.

Kovrčava kosa

2022. je godina u kojoj je vrijeme da pustite svoju prirodnu kosu da diše. Ukoliko imate valovitu ili kovrčavu kosu vrijeme je da zaboravite pegle za kosu i aparate za uvijanje kose –  “Kosa u 2022. slavi vašu prirodnu teksturu” ističe frizer Fredric Fekkai . Naglasak se stavlja na kvalitetne proizvode koji će vašu kosu učiniti što prirodnijom bez da je ostave ‘tešku’.

Razdjeljak na sredini

Kada pričamo o razdjeljku mišljenja se razilaze kod Gen Z i Millennial generacije. Dok milenijalci naginju razdjeljku koji se nosi s lijeve ili desne strane, Gen Z su pak pobornici razdjeljka koji se nosi na sredini. Kada govorimo o trendovima koji će obilježiti 2022. godinu onda moramo reći kako je novi kul način nošenja razdjeljka – na sredini. Brojni frizeri i stilisti ističu kako ćemo uz razdjeljak na sredini gledati i povratak duge i ravne kose kakvu u zadnje vrijeme nosi slavna pjevačica Dua Lipa.

Fen frizura puna volumena

Već neko vrijeme preferiramo frizure koje ne zahtijevaju održavanje i veliki napor, ali mnogi frizeri predviđaju povratak fen frizuri. “Pomislite na Adele u Vogueu”, kaže frizer Syd Hayes, također napominje da se ova klasična frizura iz 90-ih čini pomalo “Upper East Side – vrlo uglađena i luksuzna.” Povratak fen frizura možemo pripisati i Dyson AirWrap sušilu koje je doživjelo boom na društvenim mrežama posljednjih par mjeseci. Dyson AirWrap definitivno olakšava proces kreiranja savršene fen frizure.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori