Kakve će se frizure najviše nositi ovo ljeto?

Kakve će se frizure najviše
nositi ovo ljeto?

Ovo ljeto bit će nešto drugačije od svih onih do sada, barem kad se radi o njezi i oblikovanju naše kose. Nakon burne godine mnoge su žene sve više počele prihvaćati prirodnu teksturu svoje kose i počele su otkrivati da zapravo ni nemaju u potpunosti ravnu kosu nego više valovitu ili čak kovrčavu. Jedino što im je nedostajalo su pravilni savjeti za oblikovanje, kao i vrhunski proizvodi za njegu tog tipa kose.

Teuta Mesaroš Curl Manifesto

No, zahvaljujući Kérastase Curl Manifesto liniji proizvoda sada svaka žena može naglasiti prirodnu ljepotu svoje kose, a koji su najveći trendovi za kosu ovo ljeto otkrila nam je Teuta Mesaroš, poznata frizerska stilistica i vlasnica popularnog zagrebačkog frizerskog salona Teuta

Njega i oblikovanje kose nikad nije bilo jednostavnije

Curl Manifesto tretman u frizerskom salonu Teuta već su isprobale i mnoge poznate Hrvatice, a među njima su Antonija Topić, Ivana Pirizović i Klara Babić. Njihova prirodna tekstura kose konačno je došla do izražaja zahvaljujući njegujućim sastojcima u ovim proizvodima poput manuka meda i ceramida.

U intervjuu u nastavku možete otkriti koja je najbolja frizura za sve one koji žele da njihovi valovi i kovrče maksimalno zablistaju, koji je must-have proizvod za sve one s kovrčavom kosom i koja će se frizura najviše nositi ovo ljeto.

  • Koji trend za kosu će po tebi biti na samom vrhu ovo ljeto?

Trend koji se definitivno vraća na velika vrata je slojevito šišana kosa – shaggy hair. Radi se o klasičnom postepenom šišanju kose i to je velika promjena u odnosu na posljednjih nekoliko godina kad se najviše nosio bob. Sad se polako odmičemo od tog ravnog šišanja i fokus se u potpunosti prebacio na slojeve. To bi bio, primjerice, stil frizure koji se nosio ‘80-ih godina – popularna fudbalerka – kao i tip frizure koji se nosio ‘70-ih sa šiškama.

  • Jesi li povratak prirodnom izgledu kose već primijetila i kod svojih klijentica?

Da, primijetila sam. Mislim da je cijela ova situacija s pandemijom promijenila način na koji klijentice stiliziraju svoju kosu. S jedne strane je jako velik broj njih i dalje dolazilo na feniranje jer im je to psihološki puno značilo. Oni nisu htjeli ‘pokleknuti’ u cijeloj toj situaciji bez obzira na to što su radili od doma. Vjerujem da im je taj odlazak frizeru bio trenutak u kojem su posvećene sebi.

No, isto tako, puno su opuštenije nego što su bile prije i biraju frizure koje nisu toliko namještene. S druge strane, određeni broj klijenata je sam vodio brigu o svojoj kosi i cijeli ovaj period rada od doma shvatili su kao svojevrsnu pauzu od tog feniranja i ‘maltretiranja’ kose.

  • Za mnoge žene ljeto, sunce, more i sol, znače valove i kovrče u kosi. Pa čak i za one koje inače misle da imaju skroz ravnu kosu. Kako objašnjavaš ovaj fenomen?

Ja bih rekla da su žene ljeti generalno puno opuštenije, što zbog toga što su na godišnjem odmoru, što zbog toga što imaju više vremena. Tom prirodnom izgledu kose puno pridonosi sol. Kosa se definitivno puno bolje nakovrča i puno se ljepše prelome i naprave kovrče kad je kosa izložena morskoj vodi. Ono što je tu još jedan veliki benefit je to što ne moraju sušiti kosu s fenom. Mislim da sve to zajedno uz vrhunske proizvode za njegu i oblikovanje kovrčave kose, poput kreme i ulja, pridonosi definiciji valova i kovrča. Isto tako, tu je i učestalo pranje kose jer svaki dan na moru močimo kosu i ponovno ju peremo.

Teuta Mesaroš Curl Manifesto
  • Kakvu bi frizuru preporučila onima koji žele da njihovi valovi i kovrče maksimalno zablistaju?

Kovrčava kosa definitivno traži slojevito šišanje. Tako da, tko god poželi istaknuti svoju kovrčavu kosu, bilo bi dobro odabere slojevitu frizuru. Tada je puno lakše definirati kovrče i ona puno ljepše i mekše pada nego ravno ošišana kovrčava i valovita kosa. Osobno obožavam šiške i na kovrčavoj kosi. Postoji jedna velika zabluda da šiške ne pristaju kovrčavoj kosi, no to nije istina. One samo moraju biti dovoljno dugačke jer se kosa, kad se nakovrča, digne gore i po nekoliko centimetara. Stoga je najvažnije dobro prilagoditi njihovu dužinu i one će odlično oblikovati kovrčavu kosu.

  • Koje proizvode preporučuješ svojim klijenticama za njegu njihovih valova i kovrča?

Kérastase Curl Manifesto linija proizvoda mi je zbilja odlična! Ona super hidratizira kosu i izrazito ju snažno njeguje. Od svih proizvoda iz linije, sprej mi je možda najdraži, a odlična mi je i krema za definiranje kovrča. Sprej mi je super jer je namijenjen osvježavanju valova i kovrči drugi dan. Nakon prospavane noći kovrčava kosa često više nije idealnog oblika. Ona se zna promijeniti i raščupati, a sprej je tu kako bi tada osvježio kosu, pružio joj dodatnu dozu hidratacije i kovrčama vratio njihov oblik.

Njih bi definitivno izdvojila kao dva top proizvoda iz linije uz njegujuću masku. Ona je izrazito hranjiva. Jedna tajna je ta da masku mogu koristiti i oni s izrazito suhom, ‘žičastom’ i neukrotivom kosom jer je iznimno hranjiva i pruža vrhunsku dozu njege.

Teuta Mesaroš Curl Manifesto
  • Postoji li neki top proizvod koji bi izdvojila kao must-have za kovrčavu kosu? Je li to ulje, maska za dubinsko hranjenje kose ili je ipak svaki proizvod jednako bitan?

Kovrčava kosa se dijeli i po tipu kovrčave kose i jako je važno odrediti tip vlasi svake klijentice. Debela vlas je izrazito suha i oštra te će za nju kombinacija ulja i maske s kremom biti najbolja. S druge strane, tanka kosa je izrazito nježna i za nju će puno bolja opcija biti kombinacija šampona i regeneratora uz kremu i sprej. No, žene s tankom kosom bi definitivno trebale izbjegavati korištenje ulja.

Foto: Sonja Kvesić

Preporuka

Zatvori