Pletenice za svečana događanja ovog proljeća

Pletenice za svečana
događanja ovog proljeća

Trendovi se mijenjaju, no pletenice su vječne. Bilo da je riječ o onim nemarnim, ležernim pletenicama u boho stilu koje su idealan dodatak našim svakodnevnim izdanjima ili onim vješto ispletenim elegantnim, svečanim pletenicama, one su frizura broj jedan koju obožavamo. Uz malo strpljenja i vješte ruke od pletenica mogu nastati prava remek djela. Možete ih dodatno naglasiti detaljima koji će vaš stil podići na višu razinu. A upravo je proljeće idealno vrijeme kada ih možemo predstaviti u punom sjaju. One će posebno atraktivno nadopuniti naš izgled na proljetnim svečanim proslavama kao što su vjenčanja ili krštenja. No, niti poslovni sastanci ove sezone ne mogu proći bez pletenica.

Pletenica od konjskog repa


Vrlo jednostavna frizura koja postiže lijep i profinjen efekt. Ovakvoj pletenici možete dodati svilenu maramu koja se uklapa u vašu odabranu kombinaciju i daje joj svečan izgled.

Složene pletenice

A post shared by Tessa Graham (@hairxtess) on

Ovakva raskošna frizura postiže se uplitanjem više pletenica i njihovim međusobnim povezivanjem gumicama i ukosnicama. One su posebno glamurozne i ne zahtijevaju modne dodatke kako bi se postigao svečani efekt. Svaku kombinaciju učinit će zanosnom. Idealne su za kosu s pramenovima jer tako najviše dolaze do izražaja. A kako i gdje ove sezone ekspresno napraviti pramenove u samo 45 minuta uz L’Oreal Professionnel Instant Highlights doznajte na ovom linku.

Pletenica tiara i prepletena punđa

A post shared by Tessa Graham (@hairxtess) on

Ovo je frizura koja neće ostati nezamijećena. Sofisticirana i romantična, vrlo je dobra preporuka za proljetna vjenčanja. Na prvi pogled djeluje komplicirano. No, uz povezivanje kose u repiće i iz njih spletene pramenove lako se mogu složiti ovakve frizure koje prkose vrućini.

Vijenac pletenica


Riječ je stiliziranoj klasičnoj pletenici s tri pramena koju smo naučile plesti još kao djevojčice. No, plete se u oba smjera i povezuje se ukosnicama. Vrlo je efektna i zanimljiva. Idealna je za gustu kosu te prirodno valovitu. No, za postizanje ovako bujnog efektna možete kosi dodati volumen uz pomoć pjene za kosu i uvijača pa tek onda isplesti ovu pletenicu koja je jednako privlačna i za najsvečanije trenutke kao i za posao. U svakoj prigodi odlično se nosi.

Uvijena francuska pletenica


Pletenica u ovom izdanju apsolutna je kraljica modernih frizura za vjenčanja. Djeluje opušteno i nježno, a uz dodatke poput vjenčića, kristala ili cvijeća dobija posebno svečan izgled. Savršen je odabir za haljine s otvorenim leđima. Vrući dani koji su pred nama potpuno joj odgovaraju.

Dvostruka nizozemska pletenica

Ova raskošna pletenica plete se obrnuto od francuske pažljivim uplitanjem pramenova prema van. Da bi se postigao razbarušen izgled, pramenovi se razvlače prstima i dodatno se učvršćuju lakom za kosu. Ostavlja bajkovit dojam i izvrsno pristaje djevojkama s jako dugom kosom koju je teško ukrotiti. Lako se popravlja uz pomoć ukosnica i učvršćivača za kosu bez straha da će se narušiti njezina forma. Uz svilenu mašnu ova pletenica je tako chic.

Žito pletenica


Ovo je najomiljenija pletenica svih vremena. Jako je stylish i obožavana je u svim prilikama. No, uz profinjenu odjeću jako se dobro uklapa u stil za svečane prilike. Uplitanje sitnih pramenova pretvaraju kosu u klasove žita koji su tako šarmantni.

Srcolike pletenice

Želite umjetnost na svojoj kosi? U tom slučaju pletenica ispletena u oblik srca idealna je za vas. No, ovo je pletenica koja to ni nije. Uz malo kreativnosti i uz pomoć nekoliko gumica za kosu povežite nekoliko manjih repića i stvorite rapsodiju ljubavi od svoje kose.  Povezivanjem tankih repova jedan u drugi postići ćete zanimljiv izgled koji podsjeća na srca u vašoj kosi. Čak i minimalističkim kombinacijama ovakva pletenica daje na odvažnosti.

Pletenica kao put do punđe

Ima li išta ženstvenije i elegantnije od kose skupljene u punđu? No, zašto bi uvijanje kose bilo jednostavno i obično kada se tako sofisticiran efekt može postići pomoću francuske pletenice. Nekoliko pokreta prstima i nastaje pravi francuski chic koji toliko volimo.

Bočna pletenica

Decentna pletenica koja će se istaknuti među slapovima kose. Idealan je odabir za djevojke s lijepom i njegovanom kosom koju vole nositi raspuštenu. Ovaj mali detalj dat će svečaniji izgled puštenoj kosi. Ona najbolje pokazuje kako je manje uistinu više.

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori