Frizerski salon na zagrebačkoj Savici koji je uvijek u korak s trendovima

Frizerski salon na zagrebačkoj Savici koji
je uvijek u korak s trendovima

Frizerski studio Nikas

Kad se radi o održavanja kose u izvrsnom stanju, možda ćete se iznenaditi, ali redoviti odlazak u salon je ključan. Brojne su prednosti redovitog posjećivanja frizerskog salona. Osim što će vašu kosu održavati zdravom, a boju sjajnom i živahnom, uz pravu, profesionalnu njegu vaša će kosa i brže rasti te manje pucati. Danas vam donosimo priču o još jednom zagrebačkom frizerskom salonu koji razumije potrebe vaše kose, a istovremeno brine i o planeti.

Frizerski studio Nikas

Frizerski studio Nikas osnovan je prije 13 godina, točnije 2008., od kada neumorno brine o kosi svojih klijentica kojima se maksimalno prilagođavaju. O njihovom poslovanju tijekom i nakon lockdowna, trendovima za novu sezonu kao i o predviđanjima budućnosti poslovanja frizerskih salona u Hrvatskoj, popričale smo s vlasnicom salona Nikas, Nikolinom Perković. Osim toga, otkrila nam je i da je korisnica A1 usluga koje nude brojna rješenja po mjeri vašeg posla i kako bi im upravo one mogle pomoći u budućnosti. Detalje možete otkriti u nastavku. 

 • Upoznajte nas sa svojim salonom? Koji je vaš način rada i koje sve usluge pružate?

Frizerski studio Nikas je ekološki orijentiran i zato radimo s talijanskim brendom Davines koji ima veliki postotak prirodnih sastojaka u svojim proizvodima, a sve ambalaže su reciklirajuće. U svojoj proizvodnji koriste sunce, vjetar i vodu. Oni ne žele biti najbolji na svijetu, već žele biti najbolji za svijet. Naši se klijenti osjećaju ugodno jer znaju da brinemo o njihovoj kosi i vlasištu na najbolji način. Kod nas možete dobiti usluge šišanja, bojanja, izradu svih vrsta pramenova (klasični, babylights, balayage, money piece…), makeover kose i prilagođene tretmane za kosu i vlasište.

 • Koja boja se posebno istaknula kao ‘it’ boja za kosu za nadolazeću sezonu?

Za nadolazeću sezonu već su se istaknule butter blonde, boja pijeska, boja šampanjca, boja kave i tople smeđe boje za kosu. 

Frizerski studio Nikas
 • Koji tip frizure je najtraženiji kod vas u salonu u posljednje vrijeme?

U posljednje vrijeme su najtraženiji messy bob i lob. Oni koji bi željeli neku promjenu, ali nisu toliko odvažni da se ošišaju na kratko, zavjesa šiške su najčešći izbor. One odgovaraju skoro svakom obliku lica i lako ih je održavati, stoga me ne čudi da ih žene vole nositi. 

 • Za koji proizvod za kosu biste rekli da bi trebao biti must-have svake žene?

Ako moram odabrati samo jedan, onda definitivno Davines Oi All In One Milk. Radi se o leave-in mlijeku koje kosi pruža hidrataciju i elastičnost, čuva boju, olakšava raščešljavanje, štiti kosu od uređaja za oblikovanje – to je pravo blago u reciklirajućoj bočici.

Frizerski studio Nikas
 • Kako ste se snašli i prilagodili radu za vrijeme korone?

To je bilo jedno zanimljivo razdoblje za analizu posla i života. S klijenticama sam komunicirala putem društvenih mreža i gledala puno webinara. Iskoristila sam to vrijeme za dodatnu edukaciju.

 • Jesu li se navike vaših klijentica promijenile nakon lockdowna? Ako da, na koji način?

Naravno, neke su klijentice otkrile svoju prirodnu boju i prestale se bojati. Neke su promijenile tip frizure u neku manje zahtjevnu, a neke su promijenile boju u onu koja je najsličnija njihovoj prirodnoj boji. S druge strane, neke su nakon lockdowna poželje isprobati sve jer kažu: “Jednom se živi!”.

Frizerski studio Nikas
 • Što vas je sve mučilo u doba korone? Koji su vam bili najveći problemi?

Neizvjesnost je bila velika. Brinula sam se za plaće svojih radnika i općenito za budućnost poslovanja.

 • Koliko ste morali biti inovativni vezano za svoje poslovanje?

Pojačala sam komunikaciju sa svojim klijentima i snimala sam videe za brend Davines.

 • Jeste li imali dodatne potrebe za, primjerice, aplikacijama, društvenim mrežama i sličnim? Ako da, kako ste se snašli po tom pitanju?

Da, naravno. Puno upita je stizalo putem svih kanala, ali imala sam vremena za dopisivanje i to mi je baš godilo. Ipak smo mi društvena bića.

 • Što bi vam možda danas moglo olakšati obavljanje vašeg posla?

Danas mislim da bi mi online naručivanje uvelike olakšalo poslovanje, a razmišljam i o uvođenju A1 opcije FISKAL zbog njezine jednostavnosti korištenja. Naime, već sam korisnica A1 usluga pa bi bilo super da imam cijeli paket.

Frizerski studio Nikas
 • Jesu li možda postojale neke prednosti poslovanja tijekom korone koje biste voljeli zadržati i u budućnosti?

Nažalost, ne. Frizerska struka je vezana za direktan rad s ljudima i zato je prekrasna, a šišati ne možemo online.

 • Kako predviđate da će izgledati budućnost u poslovanju salona u Hrvatskoj?

Frizerski saloni u Hrvatskoj mogu stati uz bok svjetskim salonima. Sve što možete vidjeti vani je već tu. Mislim samo da će porasti broj salona koji će ulagati u edukacije, razne aplikacije i specijalizirane programe jer to pomaže našem razvoju i poslovanju.

Frizerski studio Nikas

* Članak je nastao u suradnji s A1 Hrvatska.

Foto: Frizerski studio Nikas

Učitati još
Zatvori