Zaboravite na klasične kreme sa zaštitnim faktorom. SPF-ovi u sticku najnoviji su hit
Zaboravite na klasične kreme sa zaštitnim faktorom. SPF-ovi u sticku najnoviji su hit

Zaboravite na klasične kreme sa zaštitnim faktorom. SPF-ovi u sticku najnoviji su hit

Već smo i sami sebi dosadni s propovijedanjem o korištenju krema sa zaštitnim faktorom. Ali ne možemo si pomoći kada su toliko bitne. I to sad nije stvar estetike ili nekakvog iracionalnog straha od bora i hiperpigmentacije. Poanta je da kožu zaštitite jer je sunce sve jače i opasnije, a broj slučajeva raka kože je u porastu. Nanošenje SPF-a zpravo bi trebalo postati dio svakodnevne higijene, posebno ljeti i posebno ako puno vremena provodite vani.

Znamo, znamo, kreme s faktorom često su masne, teške i ostavljaju bijeli trag. Ipak, čak ni to sve danas nije isprika za ne korištenje SPF-a. Današnje kreme s faktorom različitih su tekstura i prilagođene su raznim tipovima kože. Fluidi će biti odlični za sve koji imaju masnu kožu, minerali SPF za one s osjetljivom kožom, a tu su, po novom, i SPF stickovi.

SPF stickovi kao novi, ali koristan trend

Upravo oni tema su ovog teksta. Ako provodite izvjesnu količinu vremena na društvenim mrežama sigurno ste vidjeli  influencerice kako ih koriste. Njih nanosite direktno na lice, a često su želeaste teksture, a to znači da su prozirni i ne ostavljaju bijeli i masni trag za sobom. Njima čar je u tome što stanu u svaku torbicu, uvijek ih možete imati sa sobom, ali i lako ih je koristiti bez da zamastite ruke.

Oni su super opcija ako ne nosite šminku jer s njima zaštitu možete stalno obnavljati. Uz to, oni će koži dati lijepi sjaj, a nećete izgledati masno. Zdravi sjaj je ono čemu svi težimo, a ako uz to još možemo dobiti i zaštitu od sunca, zašto ne? Uz ovakve proizvode zapravo je jako teško naći izgovor za nekorištenje zaštitnog faktora.

Pravilno se zaštitite

Osim što ćete njime zaštititi lice, ovi stickovi idealni su za nanošenje zaštite na područje vrata i dekoltea, ali i na ruke. Često su upravo to dijelovi tijela na koje zaboravimo prilkom nanošenja krema sa zaštitnim faktorom. SPF stickovi praktični su i savršen su izbor ako ste stalno u žurbi i pokretu. Naravno, ako do posla putujete pješice, biciklom ili nekim sličnim prijevoznim sredstvom, dobro bi bilo i da nosite šiltericu ili šešir.

 

Foto: Instagram (@lougalliot, @emmabrahamson), Cult Beauty

Učitati još
Zatvori