Sofia Richie objavila je tutorijal za svoju slavnu punđu i otkrila koji proizvod joj je oporavio kosu
Sofia Richie objavila je tutorijal za svoju slavnu punđu i otkrila koji proizvod joj je oporavio kosu

Sofia Richie objavila je tutorijal za svoju slavnu punđu i otkrila koji proizvod joj je oporavio kosu

Prošle godine ‘it’ djevojka bila je Hailey Bieber. Sve što je obluka postao je hit, svaka njezina manikura postala je ‘it’ manikura kao i svaki Rhode proizvod koji je izbacila. Ove godine s trona ju je skinula Sofia Richie Grainge. Jednom kada su fotografije s njezinog vjenčanja ugledale svjetlo dana (i društvenih mreža), sve se zakotrljalo. Sofia je odjednom od holivudske slatkice postala ikona stila koja savršeno kombinira bezvremenske komade.

Osim toga, svi su željeli rekreirati njezinu svadbenu šminku i frizuru. Sve to Sofiju je potaknulo da na TikToku počne objavljivati get ready with me videe u kojim otkriva svoje beauty trikove i omiljene proizvode. Među svim njezinim videima naišli smo i na jedan u kojem otkriva kako radi svoju slavnu punđu koja uvijek izgleda elegantno.

Jedan proizvod je ključan

Radi se o punđi s razdjeljkom na sredini. Rekli bismo, na prvi pogled, obična zalizana punđa koju trenutno obožavaju ‘it’ djevojke. Ali nije baš tako. Umjesto gela i laka za kosu, Sofia koristi nešto drugo i kaže, upravo to joj je pomoglo da ponovno potakne rast kose.

Naime, kako sama kaže u videu, kosa joj je u jednom trenu dostigla određenu duljinu i više nije rasla ni milimetra. Priznaje, jasno joj je da je to bilo zbog posvjetljivanja kose koje je vlasi oštetilo, ali otkrila je i kako je ponovno potaknula rast kose. Tajna je u maski za kosu. Naime, Sofia punđu radi dok joj je kosa još mokra*. Umjesto gela ona ju zaglađuje maskom za kosu. Tako uvijek ima savršeno zalizanu punđu, a istovremeno njeguje i hrani kosu.

*Mi bismo svakako preporučili da kosu prije punđe osušite jer ako ju ostavite mokru, riskirate da ju nepovratno oštetite jer bi vlasi mogle popucati.

Kako napraviti takvu punđu?

Sofia najprije dobro raščešlja kosu, inače na nju stavlja ulje, losion i obnavljajuću masku za kosu. Kaže, maska je najbitnija i doslovno je samo važno da nađete onu koja paše vašoj kosi. To nanosi na cijelu dužinu.  Nakon toga ponovno raščešljava kosu i odvaja dva pramena na prednjoj strani i razdijeli ih po sredini. Oni završavaju iza uha. Ostatak kose skuplja u uredan rep i kosu zalizuje. Nakon toga uzima i začešljava jedan pramen sprijeda i dodaje ga u rep. To ponavlja s drugim. Na kraju od repa radi punđu. To je to. Za ekstra sjaj možete dodati još malo ulja.

Foto: Instagram, TikTok (@sofiarichiegrainge)

Učitati još
Zatvori