Proizvodi koji će vašim obrvama dati soap brow efekt

Proizvodi koji će vašim obrvama
dati soap brow efekt

Soap brows je trend koji smo prvi puta vidjeli na društvenim mrežama krajem 2019. godine. I dok ga neki smatraju ‘starim’ trendom činjenica da je i dalje jedan od najpopularnijih načina popunjavanja obrva dokazuje da ovaj trend ne ide nikamo. Zapravo, možemo reći kako je ovaj trend u potpunosti promijenio način na koji popunjavamo i općenito tretiramo vlastite obrve.

Trend tankih obrva koji je obilježio 90-te je sada daleko u prošlosti, ono čemu se okrećemo u novoj eri su obrve koje su prirodne i koje ne zahtijevaju puno vremena za održavanje. Dok smo 2019. na društvenim mrežama gledali dosta naglašenu verziju soap brows, u 2022. se okrećemo suptilnijoj verziji ovog trenda. Verziji koja ističe prirodne ljepote naših obrva bez da ih pretjerano naglasi i promijeni njihov oblik.

Soap brows trend koji ne ide nikamo

Za oblikovanje soap brows obrva potreban vam je sapun, spoolie četkica i maglica za lice. Dakle, doista jednostavno. No, pri odabiru sapuna važan faktor je da je on napravljen od glicerina. Sapuni koji sadrže glicerin imaju relativno niski pH koji sprječava iritaciju, što je definitivno nešto što je potrebno u proizvodu koji nanosite direktno na svoje lice. Iako su rezultati neosporni, sapun koji satima stoji na koži može biti štetan za svakoga tko ima osjetljivu kožu. Sapuni su tehnički sigurni za kožu jer je većina na tržištu dermatološki dokazano sigurna – međutim, ukoliko ostavite sapun dugo na koži on može imati učinak isušivanja i dehidracije.

Proizvodi kojima ćete zamijeniti sapun

Dok brojni vizažisti diljem svijeta tvrde da gelovi i pomade za obrve jednostavno nemaju tu jačinu i efekt kao sapun koji je gušći, ova tehnika ima i svojih mana. Najveća od njih je soap brows često znaju izgledati neprirodno kada pretjeramo s količinom sapuna. Činjenica da sapun može štetiti koži ako ga dugo ostavimo poniknuo je brendove da razviju proizvode koji su postojani i koji ne štete našoj koži. Dakle, nakon gotovo dvije godine od početka ovog trenda napokon na tržištu imamo proizvode koji nam pomažu pri kreiranju punijih obrva, a da pritom ne štete koži i daju nam prirodan izgled. Neke od naših najdražih možete pronaći u nastavku!

Anastasia Beverly Hills
Iconic London
Revolution
West Barn Co

Foto: Douglas, Notino.hr, Cult Beauty, Beauty Bay

Učitati još
Zatvori