Skinimalizam je najnoviji beauty trend koji će vaša koža obožavati

Skinimalizam je najnoviji beauty trend
koji će vaša koža obožavati

Kad se radi o proizvodima za njegu kože, već dugo vlada mišljenje da će koža biti sjajnija ako na lice nanesete, primjerice, serum sa što većim brojem aktivnih sastojaka. No, takvi proizvodi bi mogli imati i suprotan efekt. Naime, mogli bi izazvati oštećenja zaštitne barijere kože, crvenilo, iritaciju i, u nekim slučajevima, akne. Upravo zato će 2021. godinom vladati skinimalizam – potpuna suprotnost kompliciranim skincare rutinama od 10 koraka, a k tome pomaže i u štednji.

Što je skinimalizam?

Prema Pinterestovom predviđanju trendova za 2021. godinu, promijenit će se naše rutine za njegu kože i za nanošenje make upa. Minimalistički pristup će apsolutno vladati, bez obzira na to znači li to smanjenje broja aktivnih sastojaka u našim rutinama ili nanošenje manjeg broja proizvoda kako bi koža mogla zablistati. Naime, radi se o vraćanju nekoliko koraka unatrag, iskorištavanju snage multitasking proizvoda i u konačnici odabiru održivije beauty rutine.

Stalna količina informacija vezano uz nove sastojke i formule, zbunjuje mnoge beauty entuzijastice, što često rezultira pretjerivanjem u broju proizvoda u svakodnevnim rutinama. No, upotreba previše proizvoda, svakodnevno isprobavanje novih formula, pogrešno nanošenje slojeva ili kombiniranje previše aktivnih sastojaka u konačnici zbunjuje kožu. Tada koža ‘odustaje’ i onda zapravo nikad ne stignete primijetiti blagodati aktivnih sastojaka koje koristite.

Kako prijeći na skinimalističku beauty rutinu?

Prema stručnjacima, dobra formula čini veliku razliku. Ne postoji proizvod koji je dobar za jedan dio vaše kože, a da nije dobar za drugi. Vaša koža dijeli iste svakodnevne potrebe. Imajući ovo na umu, možete izbjeći kupovinu dvije hidratantne kreme, jedne za dan i jedne za noć. Držite se jedne kvalitetne formule jer to je puno jednostavnije i povoljnije.

Jednako je važno znati da multitasking proizvodi, ako su dobro formulirani, mogu sadržavati više aktivnih sastojaka u ispravnim omjerima za kožu od uobičajenih proizvoda. Naime, gotovo je nemoguće da oni koji nisu stručnjaci na tom polju uspješno uspiju spojiti nekoliko seruma koji sadrže jedan sastojak kako bi ih kombinirali i postigli određene rezultate. Neki sastojci aktivno djeluju jedni protiv drugih, dok drugi rade sličan posao, a zatim postoje i oni koji si međusobno poboljšavaju djelovanje. Samo stručnjak s dugogodišnjim iskustvom ovo može istinski razumjeti. Guglanje, nažalost, jednostavno nije dovoljno u ovom slučaju. Stručnjaci ne savjetuju rutine koje se sastoje od 15 proizvoda i više koraka. Umjesto toga, tvrde da je za okoliš i za kožu bolje vratiti se osnovama i skinimalizirati ono što koristimo.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori