‘Skin Cycling’ je novi skincare trend na TikToku koji odobravaju čak i dermatolozi
‘Skin Cycling’ je novi skincare trend na TikToku koji odobravaju čak i dermatolozi

‘Skin Cycling’ je novi skincare trend na TikToku koji odobravaju čak i dermatolozi

U posljednje vrijeme TikTok je postao pravi rasadnik trendova. Neki su više, a neki manje korisni. U ovom tekstu koncentriramo se na jedan koji se tiče skincarea, a toliko je dobar da ga odobravaju čak i dermatolozi. Štoviše, osmislila ga je dermatologinja iz New Yorka – Whitney Bowe.

Koža je naš najveći organ i nije čudo da ima vlastitu granu medicine koja se bavi njome. Također, nije čudno da se stalno pojavljuju novi trendovi i novi načini njege. Tako se pojavio i ovaj – „Skin Cycling“. Radi se o četverodnevnom režimu o kojem Bowe educira svoje pratitelje još od travnja 2021. godine.

Kako funkcionira Skin Cycling?

Sam režim, pak, ona je razvijala godinama u svojoj ordinaciji, a naposljetku je dobila „gotov proizvod“, odnosno režim koji traje četiri večeri. Vrti se oko toga da se kombinira korištenje aktivnih sastojaka i dopuštanja koži da se odmori od preparata.

U samom režimu postoji noć za piling, noć za retinoide i dvije noći za oporavak kože. Nakon toga se ciklus ponavlja. Bowe tvrdi da tako dobivamo najviše od aktivnih sastojaka, a smanjujemo rizik od iritacije i upalnih procesa.

Za Allure je ova dermatologinja izjavila kako je naprosto ljudima željela dati jednostavnu rutinu. Tvrdi da je skincare svijet i tržište postalo prezasićeno i prekomplicirano, a da su joj se pacijenti žalili na kožne reakcije koje su imali nakon praćenja raznih rutina.

Bowe preporučuje da se prve noći napravi kemijski piling i to nakon čišćenja kože, što je uvijek prvi korak. Korak nakon pilinga uvijek treba biti hidratacija. Noć za retinoide počinje također čišćenjem kože, zatim slijedi nanošenje retinola i to količine jednake zrnu graška i sve završavamo obilnom hidratacijom.

Posljednje dvije noći ciklusa posvećene su dubokoj hidrataciji i oporavku. To znači da se ne koriste proizvodi s aktivnim sastojcima. Sve ponovno kreće čišćenjem lica, zatim nanošenjem hidratantne kreme i naposljetku ulja koje zadržava vlagu u koži.

Poanta skin cyclinga je ravnoteža između dva proizvoda koja inače potencijalno mogu izazvati iritacije kože. Ovakvom rutinom koža dobiva priliku da se oporavi, ali i da stvori određenu toleranciju da kemijski piling i retinol, piše Allure.

FOTO: Instagram (@k.els.e.y)

Učitati još
Zatvori