Kako izabrati pravu nijansu sjenila za plave oči
Kako izabrati pravu nijansu sjenila za plave oči

Kako izabrati pravu nijansu
sjenila za plave oči

Ako ste zaljubljenici u šminku, jasno vam je da veliku ulogu igraju boje i kako ih kombiniramo. Neke nijanse naprosto ne izgledaju dobro zajedno i ne stoje sve svima. Kada govorimo o sjenilima, bilo tekućima ili u kamenu, bitno je obratiti pozornost i na boju očiju.

Neka sjenila će dodatno istaknuti njihovu boju, dok druga baš i neće biti najbolji izbor. U ovom tekstu koncentrirat ćemo se na plave oči i na nijanse sjenila koje najbolje idu uz njih. Također, istaknuli smo nijanse koje treba izbjegavati ako imate plave oči.

Osim toga, bitno je naglasiti i da jednaku pažnju treba posvetiti biranju šljokica koje ćete staviti na kapke. Tu također treba birati nijanse koje su komplementarne s plavim očima, umjesto onih koje će biti prehladne.

Kako birati nijanse?

Ako vam je cilj jako naglasiti svoju boju očiju, najbolji način za to je da odaberete nijanse koje se nalaze na suprotnom dijelu spektra od boje vaših očiju. Kada se radi konkretno o plavim očima bitno je koja nijansa plave je u pitanju. Ako imate tamno plave oči, najbolje će vam stajati toplije nijanse, dok ljudima sa svjetloplavim očima i primjesama sive dobro stoje srebrne nijanse.

Narančasto sjenilo

Narančasta je na suprotnom dijelu spektra od plave i upravo zato će genijalno istaknuti plave oči. Ona je također i bolji izbor od nekih drugih nijansi jer neće odvući pažnju od plavih očiju. Nju blendajte i raspršite uz pomoć nježne bež ili roze nijanse kako bi se sve lijepo stopilo s kapkom. Uz to, postoje neki zlatni glitteri s primjesama narančaste boje i ako želite dodati šljokice, birajte takve.

Plava sjenila

Iako je potpuno suprotno od onog u prethodnom odlomku, ovo djeluje i super je izbor za naglašavanje plavih očiju. Ako imate svjetlije plave oči sa sivim primjesama, pomiješajte svijetloplavo sjenilo sa srebrnim shimmerom. Ako želite dramatičniji look, na donji kapak nanesite tamno plavu nijansu. Igrajte se nijansama i tamnije nanosite na vanjski dio oka, dok svjetlije idu na unutarnji kut oka.

Smeđa mat sjenila

Ovakva sjenila idealna su za dnevne lookove jer se savršeno stapaju s kožom. Nježni smeđi tonovi savršeno naglašavaju plave oči, a uvijek ih možete pomiješati i s bež nijansama za prirodniji izgled. Birajte smeđe tonove koji odgovaraju vašem tenu kako bi oči i ostatak proizvoda na licu davali savršeno zaokružen, a prirodan izgled.

Zelena sjenila

Ako ste sretnice čije oči mijenjaju boju iz plave u zelenu ovisno pod kojim ste svjetlom, dajte priliku laganim zelenim nijansama, Svjetlije zelene poput tirkizne odlično ističu plavu boju očiju. Tamnije zelene poput smaragdne mogu biti malo previše i zagušiti kompletni look.

Uvijek se, naravno, možete igrati nijansama. Na plavim očima dobro će izgledati i roze nijanse, kao i crvene, posebno ako imate nešto zelene boje u očima. Osim toga, trenutno smo u fazi kada je eksperimentiranje dobrodošlo i jarka sjenila su jedan od većih hitova.

Ako vam se na polovici šminkanja učini da nešto krivo radite i da ništa ne izgleda kako treba, pričekajte. Jedna crta tušem i potez maskarom obično savršeno zaokružuje izgled i sjenilo koje vam se činilo prejako, nakon toga izgleda savršeno. Izbjegavajte crno, baby plavo i kričavo rozo sjenilo. Ako vaše plave oči pomalo vuku na zeleno, znamo i koja su idealna sjenila za vas.

FOTO: Instagram (@moderosaofficial, @sydney_melma)

Učitati još
Zatvori