Koliko često kratiti kosu ako ju puštate?

Od novih inovativnih proizvoda za njegu kože lica i tijela do raskošne palete koja je unijela osvježenje u naše make up favorite, nova godina već je na samom početku najavila još jednu uzbudljivu beauty godinu ispred nas. Među beauty trendovima koji će obilježiti 2018. godinu istaknulo se i nekoliko noviteta u svijetu kose. Promjena frizure jedna je od najefektnijih promjena koja donosi instantno osvježenje. Osim osvježenja koje instantno možete pronaći u dramatičnom rezu, slojevima koji unose volumen, šarmantnim šiškama ili novoj boji, efektnu promjenu looka stvorit će i ako svoju kosu pustite da naraste. Iako će vam za promjenu kose iz kraće u dužu bez pomoći ekstenzija trebati vremena, duža kosa definitivno će vam donijeti novi look.

Nakon nekoliko godina vladavine vrckastih bob i lob frizura koje su osvojile svijet u nekoliko jednostavnih rezova, ponovno smo se zaželjeli duge kose. Iako ćemo za odlukom žaliti nakon prve velike ljetne vrućine, duža kosa će istovremeno donijeti onaj opušteni proljetni i ljetni look obogaćen beach waves teksturom. Ako ste i sami odlučili pustiti kosu, pitanje koje odluka donosi sa sobom je koliko često kosu zapravo moramo kratiti u procesu puštanja za najbolje rezultate?

PUŠTANJE KOSE I ŠIŠANJE

Puštanje kose i šišanje dva su samo naizgled dva kontradiktorna pojma. Iako nam logika nalaže da će cijeli proces puštanja ubrzati izbjegavanje šišanja, čak i kada težite dužoj kosi nekoliko posjeta frizeru bit će nezaobilazan dio vaše rutine za njegu kose. Kako bi svoju sve dužu kosu održali zdravom, svakih nekoliko mjeseci morat ćete ju i skratiti. Naravno, često šišanje jednako kao i dramatičan rez od desetak centimetara donijet će rezultate suprotne željenim, no posjet frizeru u kojem ćete se riješiti ispucalih vrhova bit će ona savršena sredina koju tražite. Koliko često je zapravo potrebno šišanje kada puštate kosu?

Potreba za šišanjem kose i skraćivanjem vrhova razlikovat će se od pojedinca do pojedinca. Ipak, kako bi izbjegli prečeste odlaske frizeru ili nemarni izgled ispucalih vrhova važno je tijekom procesa puštanja kose svakodnevno brinuti o njoj. Jedan od najčešćih savjeta s kojim će se složiti baš svaki frizer je da kosu što manje tretirate agresivnim bojama za kosu. Osim boja za kosu, izbjegavanje korištenja topline na kosi u svakodnevnoj stilizaciji bit će od velike pomoći. Zaboravite na peglu za kosu, figaru i svakodnevno sušenje kose sušilom za kosu ako želite što dužu kosu, što prije. Osim izbjegavanja onih štetnih preparata i pomagala, redovita njega kose hidratantnim maskama ili njegujućim uljima dat će vam još nekoliko tjedana između šišanja što će u konačnici utjecati i na brži rast kose.

Ako izbjegavanju svih onih loših navika za kosu dodate i posvećenost njezi, tijekom procesa puštanja kose bit će dovoljno da svojeg frizera posjetite svaka tri, četiri mjeseca i odrežete tek dva, tri centimetara ispucalih vrhova.

Foto: Instagram

0