Simona Antonović: Suptilni ljetni smokey eye

Simona Antonović: Suptilni
ljetni smokey eye

Često mislimo kako je ljeto rezervirano samo za otkačene boje visokog intenziteta, ali ljeto može proteći u znaku klasičnog smokey eye izdanja u toplim smeđim tonovima.

Poprilično nekarakteristično je pomišljati na smokey eye ljeti, ali kada se napravi određenom tehnikom uz puno blendanja i kombinacijom toplih zemljanih tonova, pretvara se u odličnog kandidata kako za noćni tako i za poslovni, dnevni look.

Ključ dobro stopljenog sjenila koje izgleda potpuno prirodno na kapcima je kremasta olovka za oči. Ili bilo koji drugi kremasti proizvod koji će se sljubiti s kožom. Naglašavam da je kremasta olovka za oči idealan odabir za kreiranje smokey eye-a, jer su često vrlo otporne i njihove gel teksture omogućuju lakši rad. Jednom kada se nanesu moguće je raditi s njima, stapati ih prstima ili definirati kistovima, ali u konačnici se pretvaraju u dugotrajni nanos boje na kapku s kojim ste sigurne čak i u ljetnim danima.

Olovku za oči nanesite uz sami rub trepavica, gornji i donji rub trepavica, zatim prstima stopite prema gore i prema vanjskim rubovima. Neka u vanjskom kutu oka bude malo više proizvoda i neka bude tamnije nijanse, točnije manje ga stapajte. Preko cijelog kapka možete nanijeti olovku koja je nekoliko nijansi svjetlija od prethodno spomenute nijanse zatim ju stopite preko cijelog kapka do pregiba oka.

Želite li intenzivirati olovke za oči ili dodatno naglasiti unutarnji kut oka za svježiji pogled ili pak otvoriti pogled nanošenjem svjetlije nijanse na samu sredinu kapka, učinite to sjenilima i prstima. Prsti će utopliti svaki proizvod i pomoći pri njegovom stapanju s kožom, često će i učiniti proizvod intenzivnijim, pogotovo ako se radi o kremastim i sjajnim proizvodima. Plus, vaša kozmetička torbica će biti lakša za nekoliko kistova, što uvijek dobro dođe, pogotovo na putovanjima.

Ključ je u stvaranju laganog, nježno stopljenog sjenila koji će dati sofisticirani izgled bez grubih i jasno vidljivih linija. Ovakav elegantni smokey možete nositi bilo kada i bilo gdje. Prilagodite boje i nijanse boji svojih očiju i igrajte se sa suprotnim, komplementarnim nijansama kako biste maksimalno naglasili prirodnu boju očiju. Smeđe nijanse stoje svima, a koje su to komplementarne nijanse provjerite u nedavno objavljenom tekstu.

 

Foto: IMaxTree

Učitati još
Zatvori