Simona Antonović: Savjeti za jednostavan, a savršen blagdanski make up look

Simona Antonović: Savjeti za jednostavan, a
savršen blagdanski make up look

@jennycipoletti

Blagdansko vrijeme je prava prilika za igranje s odvažnim i svjetlucavim paletama i šminkom koja većinu godine provodi u stražnjem dijelu ladice. 

Ove sezone umjesto naglašenih usana krenite drugim putem – naglasite oči bogatim nijansama dragog kamenja. Nijanse smaragda, emeralda, rubina i safira odlično se daju kombinirati u mat i svjetlucavim nijansama kako bi i na očima stvorili dojam dubine i sjaja. Za dugotrajnost sjenila kombinirajte kremaste proizvode koji će stvoriti temelj i podlogu, zatim definirajte pregib oka, a za kraj nanesite sjajnu nijansu koja će reflektirati svjetlost. Naglašene oči neka privlače svu pažnju, a na usne nanesite nijansu boje mesa.

@laugh_of_artist

Zlatni liner uvijek je dobra ideja, pa tako i u blagdansko vrijeme. Naglasite oči tako da zlatni tuš nanesete na gornji kapak cijelom dužinom linije trepavica, zatim unutarnji, gornji rub oka obrubite crnom olovkom kako biste stvorili dubinu, formirali jasnu liniju oka ali i vizualno dali trepavicama volumena. Unutarnji rub oka na donjem i gornjem kapku također obrubite zlatnim tušem za oči. Pregib oka definirajte nježnom nijansom sličnom boji kože, a ispod luka obrve nanesite nešto svjetliju nijansu ili suptilni sloj highlightera. Suptilno bronzerom definirajte lice i utoplite ten. Usne definirajte olovkom u boji usana, zatima nanesite tanki sloj sjajila kako biste stvorili ravnotežu sjaja na licu.

Nježni, prozračni i gotovo eterični izgled možete postići temeljitom pripremom i njegom kože, zatim nanošenjem hidratantne podloge koja će ujednačiti ten i prekriti nepravilnosti. Nježna roza mat nijansa na usnama dati će laganu prozračnost cjelokupnom izgledu, a kako ne biste imali jasno vidljive linije na usnama, nanesite malu količinu ruža na usne zatim ju utapkajte u usne. Ponovite postupak nekoliko puta dok ne dobijete željeni izgled ruža. Malo zlatnog sjenila na donjem kapku može ostaviti taj eterični dojam i pogled, ali isto tako i osvježiti pogled.

Nezaobilazna i svevremenska elegancija počiva u elegantnom crnom lineru, crnim voluminoznim trepavicama i crvenom ružu. Ako jednu stvar poistovjećujemo s praznicima, to je onda definitivno bezvremenski glamur i dašak starog Hollywooda. Za savršeno preciznu liniju crvenog ruža, usne obrubite crvenom olovkom zatim malim kistom nanesite ruž na usne u jednom sloju. Poljubite maramicu i nanesite novi sloj ruža. Ovim trikom ćete omogućiti ružu da duže ostane na usnama. Dugotrajnost ruža je vrlo bitan kod ovog looka.

Foto: Instagram
Tekst preuzet s: www.simonaantonovic.com

Preporuka

Zatvori