Simona Antonović: Najzanimljiviji make up trendovi sezone

Prozračna, njegovana, sjajna koža uvijek je u trendu, tako da i ove sezone brinite o svojoj koži, iznutra i izvana.

Koriste se lagane podloge sa slabim do umjerenim prekrivanjem koje će koži dati „sjaj iznutra“ i pomoći joj da diše tijekom dana. Heroji ove priče mogu biti i BB ili CC kreme koje će preuzeti ulogu podloge i dati koži prekrivanje i njegu u jednom.

Za sve one koji ne pate od nepravilnosti na koži, ovog proljeća i ljeta dovoljno je korektorom strateški prekriti mjesta na kojima vam je potrebno prekrivanje. U ovom slučaju fokusirajte se na korištenje posvjetljivača na području oko očiju i kremastih korektora za prekrivanje nepravilnosti. Više o tome koji korektor odabrati prema tipu kože i nepravilnostima, pronađite na ovom linku.

Ujednačena koža može biti ukrašena jednostavnim detaljima poput maskare i svjetlucavog sjenila, prirodne nijanse na kapcima. Kremasta rumenila pomoći će osvježiti ten te skinuti godine i umor s lica.

Delikatni smokey eye nije samo za večernje prilike, dapače, nosi se u dnevnim situacijama. Svijetlije nijanse brončane, smeđe i ametista, podignut će ovaj look u svakodnevni look. Oštri rubovi, tamne mat nijanse i urednost nije u trendu ove sezone.

Prirodne obrve su IN. Uredno oblikovane, počešljane i lagano sjajne obrve savršeno se uklapanju u sjajni, proljetni look. Za oblikovanje koristite tanke i precizne olovke za obrve, popunite samo na mjestima na kojima je potrebno, počešljajte prema gore i nanesite malo prozirnog gela za fiksiranje. Imate li obrve koje nemaju puno praznina, umjesto prozirnog gela koristite gel u boji.

Boja i šljokice. Sve se nosi! Od neonskih, pastelnih, urednih i neurednih. Pustite mašti na volju i istaknite se samo jednim detaljem.

Neonske nijanse imaju veliki modni povratak, a na očima ih je moguće nositi kao grafički liner, naglasak u kutu očiju pa čak i liner na donjem kapku. Neonske ili pastelne nijanse možete kombinirati i u obliku maskare. Nanesite dva temeljita sloja i uparite sa neutralnim sjenilima.

Popravljanje ruža tijekom dana može biti zamorno, ali ove sezone svoj ruž možete nositi i lagano iznošen. Vanjski rubovi neka budu stopljeni, unutrašnjost neka bude lagano obrisana, kao da ste upravo pojeli najsočniji kroasan i popili kavu.

 

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: Instagram
1