Simona Antonović: Kako nositi make up u hit boji godine?

Simona Antonović: Kako nositi make
up u hit boji godine?

Pantone boja godine postala je jedna od najtraženijih godišnjih najava u svijetu ljepote. Čim se otkrije nijansa, odmah razmišljamo kako ju uklopiti u make-up lookove. Ove godine koraljna nijansa obara svojom svestranošću.

Najava boje godine je od velike važnosti za industriju jer često pomaže oblikovati i utjecati na glavne trendove u kozmetici. Neke nijanse, poput duboke tamnocrvene Marsala boje iz 2015., koja se očito vrlo lako uklopila u make-up trendove, zaista je bila pun pogodak. Druge nijanse, poput zelene 2017. godine, predstavljale su veći izazov za one koji se drže klasičnih boja i provjerenog make-upa, ali Living Coral, boja za 2019. godinu, zasigurno će još zadovoljiti puno više ljubitelja šminke.

Institut za boju opisuje Living coral nijansu kao koraljni ton sa zlatnim podtonom koji podiže i oživljava s nježnom pigmentacijom. Brojni make-up umjetnici slažu se s činjenicom da je koraljna nijansa kao i i nijansa breskve univerzalno laskava, jer je neutralna boja; što znači da su jednaki dijelovi hladni i topli pa tako pristaje velikom broju tonova i podtonova. Ujedno neutralizira podtonove kože, koji su obično kombinacija žute i roze nijanse i tako unosi balans u cjelokupni izgled.

Svjetliji tipovi kože trebaju se držati nježnijih koralja i breskvi, maslinasti i srednji tonovi kože s druge strane mogu nositi bilo koji intenzitet koraljne. Tamni i duboki tonovi kože mogu nositi i svjetlije koraljne nijanse kao i nijanse mandarine.

Jednako upečatljiva nijansa poput crvene, samo više igra na sigurnu stranu. Koraljna nijansa na usnama može podignuti svaki izgled, a da pritom nemate osjećaj kao da ste u centru pažnje. Odaberete li pastelnije nijanse ili proizvode s manje pigmentacije, koraljna nijansa će osvježiti lice i privući svjetlost te pritom izgledati prirodno. CHANEL Rouge Coco Gloss u nijansi Douceur idealan je odabir sjajila koje se može nositi samostalno ili u kombinaciji s mat olovkom za usne. Charlotte Tilbury Hot Lips Lipstick u nijansi Hot Emily, pa čak i Matte Revolution Lipstick u Sexy Siennaodlične su koraljne nijanse, bilo da se radi o satinastom ili mat završetku.

Make Up For Ever Artist Color Pencil in Whichever Coral

Charlotte Tilbury Hot Lips Lipstick – Hot Emily

Charlotte Tilbury Matte Revolution – Sexy Sienna

BECCA Shimmering Skin Perfector Luminous Blush u nijansi Snapdragon prekrasna je nijansa koja će osvježiti lice i neutralizirati ton kože. Glossier Cloud Paint u nijansi Dawn izgleda kao prava koraljna, živa, suncem okupana nijansa koju možete nositi na obrazima, kapcima pa čak i usnama. Kremasti proizvodi svakako će se bolje spojiti s kožom i dati prirodno rumeni izgled.

BECCA Shimmering Skin Perfector Luminous Blush – Snapdragon

Glossier Cloud Paint – Dawn

M.A.C mono sjenilo u nijansi Suspiciously Sweet nijansa je koja se može nositi samostalno preko cijelog kapka, u kombinaciji s drugim narančastim nijansama koje su toplijeg podtona i jačeg intenziteta pa čak i kao liner. Make Up For Ever Artist Color Pencil in Whichever Coral olovku za oči možete nanijeti na tik do ruba donjih trepavica, lagano stopiti prstima i kistom prema dolje. Liner na nešto drugačiji način, osvježit će lice i otvoriti pogled.

MAC – Suspiciously Sweet

Make Up For Ever Artist Color Pencil – Whichever Coral

Foto: IMaxTree

Učitati još
Zatvori