Simona Antonović: Kako nositi komplementarne boje make upa?

Simona Antonović: Kako nositi
komplementarne boje make upa?

Boje jedna nasuprot drugoj, u spektru boja ističu jedna drugu, međusobno su vibrantnije i upečatljivije i zato se koriste za naglašavanje i eklektične lookove.

Miješanjem i kombiniranjem boja postižemo različite efekte, ali ako želimo look koji će privući pozornost na boje koje nosimo, koristimo se komplementarnim bojama. U make up svijetu korištenje dvije komplementarne nijanse, jedne kraj druge, može biti poprilično upečatljivo, pogotovo ako se koristi na kapcima i u obliku sjenila. Ali pravu dozu odmjerenosti, chic looka i sofisticiranog izgleda daje korištenje komplementarnih nijansi na različitim dijelovima lica.

Komplementarne kombinacije koje trebate isprobati svakako su narančasto-plava, zeleno-crvena i ljubičasto-žuta.

Tako se recimo plavi mačkasti tuš za oči voli s komplementarnom narančastom nijansom, koju možete nositi u obliku ruža ili čak i rumenila. Kombinacijom ove dvije boje osvježavate ten, dajete dozu razigranosti a da pritom ostajete u zoni komfora. Za postizanje ovako jednostavnog looka su vam potrebna svega dva proizvoda – ruž i tuš, ali ako nemate tuš u boji koju želite, posegnite za sjenilima koje imate. Namočite tanki kist za tuš vodom ili termalnom vodicom, zatim umočite u željeno sjenilo, te nanesite na kapke na način na koji nanosite tuš za oči. Mokra tehnika nanošenja koristi se i za nanošenje sjenila preko cijelog kapka. Posebice je dobro to upamtiti kada se radi o svjetlucavim i sjajnim sjenilima koja želimo dodatno naglasiti.

Još jedan način kombiniranja dvije komplementarne boje je nadogradnja na mono look. Obožavam mono look jer ga je jednostavno postići. Uključuje jedno sjenilo koje se nanosi preko cijelog kapka. Najviše pigmenta neka se nalazi na sredini kapka, a taj pigment će se prema vanjskim rubovima oka stopiti s prirodnim konturama lica i boja će se tako stopiti s kožom u laganom gradijent efektu. Ovaj mono look se da jednostavno nadograditi komplementarnom bojom maskare. Danas se na policama drogerija i parfumerija može pronaći velik broj maskara u boji, tako da svatko može pronaći nešto za sebe.

Komplementarne nijanse fokusirane samo na kapcima mogu izgledati pomalo oštro, zato možete kombinirati nijanse na gornjim i donjim kapcima. Ujedno je vrlo lako staviti malo naglaska u unutarnji kut oka ili iskoristiti potencijal tuševa u boji. Mono nijansa na kapcima može izgledati vrlo moderno ako iskoristite tuš u boji povrh mono nijanse. Možete se igrati grafičkim tušem za oči u kombinaciji sa sjenilima, ili čak kombinirati samo dva tuša komplementarnih boja za stvaranje neočekivanih linija na kapcima.

 

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: IMaxTree, YSL

Učitati još
Zatvori