Simona Antonović: Savjeti o kolor-korekciji kože

Simona Antonović: Savjeti o
kolor-korekciji kože

Kolor-korekcija kože

Nepravilnosti na koži, osim problematične teksture, imaju i drugačiju boju od ostatka kože. Primjenom različitih boja možemo umanjiti njihov izgled i ujednačiti ten.

Osnovno pravilo rada s bojama temelji se na suprotnim bojama, točnije bojama koje se nalaze nasuprot jedna drugoj u krugu boja. Upravo zato se na policama s kozmetikom nalazi i kozmetika čija boja ne izgleda kao da bismo ju koristili svaki dan.

Zato se boje koje neutraliziraju nepravilnosti nanose prije nanošenja šminke. Prvo želite djelovati na nepravilnosti, zatim želite stvoriti ujednačenu podlogu za daljnje nanošenje make-upa. Jednom kada se problematično područje neutralizira suprotnom bojom, nanosi se i manje šminke u daljnjim koracima. Korektori u nijansi kože kao i korektori za prekrivanje podočnjaka, nanose se poslije nanošenja tekuće podloge, čime se smanjuje mogućnost brisanja podloge.

kolor korekcija

Isprobajte ove proizvode

Umoran izgled neutralizirajte svijetlo rozim nijansama. Umor se najčešće primijeti na cijelom licu, čime lice poprimi sivkastu boju bez sjaja. Želimo vratiti sjaj i zdraviju boju tenu, za što se koriste primeri koji ne samo da daju život licu već popravljaju ton i teksturu kože. Urban Decay Naked Skin Color Correcting Fluid u nijansi Pink posvijetliti će lice i umanjiti tragove umora. Za dodatno osvjetljivanje lica koristite pink nijansu korektora ispod obrva i u unutarnjem kutu oka.

kolor-korekcija-kože-urban-decay

Svježiji ten postiže se i pomoću ljubičastih nijansi, a Marc Jacobs Cover(t) Stick Color Corrector u nijansi Bright Now ima kombinaciju pastelno roze i ljubičaste boje.

kolor-korekcija-kože-marc-jacobs

Hiperpigmentacije blago ljubičastog tona i sveukupno crvenilo lica umanjuje se žutim nijansama. Tamni ostatci akni i prištića spadaju u ovu skupinu nepravilnosti koje se daju prekriti žutim tonovima. Kako se ovaj tip nepravilnosti najčešće pojavljuje na koži lica, koristite kremaste ili tekuće korektore koji su puni pigmenta. Nanosite ih malim kistićem i stopite ih prstima ili spužvicama. Ključno je tapkati korektor na jednom mjestu kako ne biste zahvatili previše područja koje nema nepravilnosti i kako ne biste umanjili prekrivnu moć. Stila Correct&Perfect All In One Color Correcting Palette je paleta koja se sastoji od nekoliko kremastih korektora i komapaktnih korektora.

kolor-korekcija-kože-stila

Tamne podočnjake moguće je prekriti breskvastim i narančastim tonovima. Ove boje neutraliziraju izražene plave i sive nijanse podočnjaka. Kao i s ostalim proizvodima, potrebno je prilagoditi nijansu korektora tenu. Svjetlijem tenu pristaju i svijetlije nijanse breskve, dok tamniji tonovi kože zahtijevaju i tamnije proizvode. BECCA Under Eye Brightening Corrector dolazi u dvije nijanse i prilagođava se tenu.

kolor-korekcija-kože-becca

Crvenilo i upalne procese moguće je prekriti zelenim korektorom. Ako patite od rozacee, malu količinu zelenog tekućeg korektora umiješajte u dnevnu kremu i nanesite na lice. Za neutralizaciju crvenila na točno određenom području koristite kremaste ili tekuće korektore, maleni kist za nanošenje i prste ili spužvice za stapanje s kožom. Cover FX Customizable Click Stick u zelenoj boji prekrit će crvenilo i besprijekorno se stopiti s kožom.

kolor-korekcija-kože-cover-fx

Tekst: simonantonovic.com

Više korisnih tekstova i savjeta Simone Antonović pronađite ovdje.

Foto: Instagram, Marc Jacobs, Urban Decay, Becca, Cover FX, Stila

Učitati još
Zatvori