7 frizura za 7 dana u novom tjednu

7 frizura za 7 dana u novom tjednu

Novi je tjedan pred nama, a on sa sobom donosi i razmišljanje o tome što ćemo odjenuti. Osim odjevne kombinacije, problem s kojim se ujutro susrećemo je i izbor frizure. Ako ne želite svaki dan nositi raspuštenu kosu ili visoki rep te ako se borite s bad hair dayom, u nastavku donosimo nekoliko različitih frizura koje možete isprobati ovaj tjedan.

Ponedjeljak – valovi u kosi

@paolaalberdi

Valovi u kosi postali su klasik među frizurama – iako je prvo bila namijenjena svečanim događanjima, žene su je sve više počele nositi i u svakodnevnim situacijama. Ipak, mnogi ih izbjegavaju jer smatraju kako zahtijevaju mnogo vremena – no, osim što ih možete napraviti već u nedjelju, pisali smo i o savjetima koje možete primijeniti i u užurbanim jutrima, a valovi u kosi s njima će izgledati odlično, čak i ako imate jako malo vremena! Valovi u kosi pokazuju kako su najjednostavnije frizure ponekad i najbolje, a s njima ćete uvijek izgledati kao da ste tek izašli iz frizerskog salona.

Utorak – razdjeljak po sredini

@paris.with.me

Nakon što smo ih vidjeli na pistama Tjedana mode gdje su ih na modnim revijama predstavili dizajneri poput Phillipa Lima, Ann Demeulemeester i Cynthie Rowley, razdjeljak po sredini “ušuljao” se i u svakodnevne frizure i pokazao se kao jedna od najpraktičnijih i najpopularnijih frizura, osobito iz razloga jer ju je vrlo jednostavno napraviti, osobito u užurbanim jutrima. Stoga, umjesto razdjeljka sa strane koji najčešće viđamo, u idućem tjedna možete isprobati onaj po sredini koji izgleda odlično na različitim teksturama kose.

Srijeda – beretka kao modni dodatak

@fellaby

S prvim hladnijim danima, na mjesto rajfova i ukosnica za kosu, došle su beretke koja definitivno imaju najšarmantniji predznak svake jesenske i zimske sezone. Ako tražite savršen model, možete potražiti u članku gdje smo izdvojili najljepše iz high street ponude. Beretke više nemaju samo funkcionalnu ulogu u kojoj nas štite samo od hladnoće i kiše, nego su postale i omiljen dodatak koje svakoj kombinaciji daju savršenu točku na “i”. Stoga, sredina tjedna savršena je za cool beretku, a i savršen je odabir kad treba sakriti bad hair day.

Četvrtak – opušteni pramenovi koji uokviruju lice

@camillecharriere

Nekoliko pramenova koji uokviruju lice i nisu dio repa bili su veliki hit u devedesetim godinama, a posljednjih nekoliko sezona vratili su se među beauty trendove. Idealan su odabir za one dane kad ne stignete oprati kosu i definitivno će spasiti bad hair day, a pramenovi će savršeno uokviriti svako lice te će frizura dobiti jednu novu dimenziju.

Petak – malo drukčija pletenica

@isabellath

Uz bob ili valove u kosi, još je jedna frizura pravi klasik kojem se uvijek vraćamo. Riječ je o pletenici u kosi, frizura koja većinu prati od najranijih dana djetinjstva. Ako u moru trendova koji se najčešće vrte oko boba i dalje imate dugačku kosu, ona ne mora izgledati nimalo monotono, već baš suprotno. U tome će pomoći pletenice koje, uz malo vještine i prakse, možete samostalno isplesti svakog jutra. Ako želite mali odmak od klasike, uvijek možete odabrati pletenicu koja nije klasična riblja kost, što će biti efektan dodatak koji će zaokružiti i najjednostavniju odjevnu kombinaciju.

Subota – niski rep

@_hollyt

Subota najčešće znači i ležerno odijevanje, kao i prirodniji look nego tijekom tjedna. To se, naravno, odnosi i na frizure pa je subota, bez obzira na to radi li se o ručku u gradu, kavi s prijateljicama ili odlasku u prirodu, savršen dan za niski, ležerni rep koji je gotov u trenu. Uvijek ga možete upotpuniti efektnim ukosnicama čime će se ova jednostavna frizura osvježiti i podići na novu razinu.

Nedjelja – niska punđa

@happilygrey

Punđa, kao i rep, odavno više nisu rezervirani za sportske prigode, već je postao omiljen odabir za svaki dan, osobito za vikend-izdanja. Gotov je u trenutku, a s obzirom na to da ima nonšalantan predznak, savršeno izgleda u kombinaciji sa svim ležernim outfitima pa je pravi izbor za sva nedjeljna druženja.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori