Jeste li čuli za seaweed hair metodu? Rezultat je vidljiv odmah nakon pranja kose
Jeste li čuli za seaweed hair metodu? Rezultat je vidljiv odmah nakon pranja kose

Jeste li čuli za seaweed hair metodu? Rezultat je vidljiv odmah nakon pranja kose

Odavno smo naučili da nije riječ samo o proizvodima koje kupujemo, već i o načinu na koji ih koristimo. Upravo zbog toga, testiramo najraznoraznije tehnike, pa čak i mijenjamo raspored koraka koje poduzimamo, sve u cilju maksimizacije dobrih rezultata. Seaweed hair metoda je viralna tehnika pranja kose koja obećava nevjerojatnu hidrataciju kose, ali i izvlačenje maksimuma iz maske za kosu koja je dio naše hair care rutine.

Šta je seaweed hair metoda?

Seaweed hair je naziv za posebnu tehniku pranja kose i nanošenja proizvoda koja obećava duboko hidriranu i sjajnu kosu. Ono što svakako primjećujemo je da ova tehnika posuđuje određene korake iz obožavane curly girl metode, stoga vjerujemo u njenu djelotvornost. Rezultat će biti mekana i sjajna kosa poput morske alge, a otuda i naziv ove tehnike.

How to: Seaweed hair 

Seaweed hair metoda najvjerojatnije već liči na naše uobičajene hair wash rutine, ali s malim izmjenama. Dakle, operemo kosu šamponom, a potom istisnemo višak vode. Nakon toga, preskačemo regenerator i stavljamo znatnu količinu maske za kosu na njenu cijelu dužinu. Sada dolazimo do ključnog dijela – vrijeme je da umasiramo masku za kosu u vlasi. Odnosno, stiskamo kosu natopljenu u masci kako bismo postigli takozvani squish to condish efekt. Na taj način, kako kreatorica iza ovog trika nalaže, osiguravamo maksimalnu hidrataciju kose i prodiranje proizvoda u dlaku. Potom, češljamo kosu dok i dalje držimo masku u njoj, a za kraj ispiremo hladnom vodom.

*Tekst je preuzet s Journal.rs.

Foto: Instagram (@sophieemand, @idunnvollan, @miastevenson)

Učitati još
Zatvori