Šljokice u šamponu za kosu: Je li ovo jedan od gorih trendova s TikToka?
Šljokice u šamponu za kosu: Je li ovo jedan od gorih trendova s TikToka?

Šljokice u šamponu za kosu: Je li ovo
jedan od gorih trendova s TikToka?

Jedan od najnovijih trendova koji dominira  širom svijeta pojavio se gdje drugdje nego na TikToku, a riječ je o stavljanju šljokica u šampon za kosu. Ovaj neobični, ali zabavni trend je estetski vrlo privlačan, no ostaje pitanje koliko je praktičan i siguran te isplati li ga se isprobati.

Šampon za kosu sa šljokicama

TikTokerica @thaan_gp_ na svom TikToku objavila je video na kojem pigmente šljokica u raznim bojama stavljaju u prozirne šampone za kosu i zatim operu kosu s tim šamponom. Rezultat koji je dobila oduševio je brojne druge TikTokere što je rezultiralo viralno lančano isprobavanjem šampona sa šljokicama. No, koje su prednosti i mane ovog trenda?

Prednosti i mane

Šljokice daju vašoj kosi sjajnu dimenziju i blistavi finish, čineći je privlačnom i upečatljivom. Ovaj dodatak može posebno oživjeti tamniju kosu, dodajući joj dimenziju i dubinu, dok na svjetloj kosi stvara zapanjujući sjaj. No, kada jednom operete kosu sa šljokičastim šamponom, kako ih se riješiti? Tu dolazimo do mana ovog trenda. Šljokice može biti teško isprati iz kose što zahtijeva dodatno vrijeme i trud tijekom ispiranja, što može biti vrlo nepraktično. Ako i uspijete isprati šljokice, mogu ostati neki sitni dijelovi koji mogu biti teški za uklanjanje, a to može čak dovesti do masnog izgleda kose nakon pranja. Također, šljokice mogu sadržavati kemikalije ili sastojke koji mogu iritirati kožu ili vlasište. Osobe s osjetljivom kožom ili alergijama mogu imati negativne reakcije. Mnoge šljokice sadrže plastiku ili druge sintetičke materijale koji mogu biti štetni za okoliš.

Mnoge šljokice sadrže mikroplastiku ili druge sintetičke materijale koji mogu biti štetni za okoliš. Europska komisija prošle godine zabranila je široke lepeze proizvoda u koje se mikroplastika dodaje, a to uključuje i kozmetiku, deterdžente i igračke. Mikroplastika se često dodaje proizvodima zbog teksture ili kao emulzifikator iako to znači da puno mikroplastike završi u prirodi, točnije u slanoj i slatkoj vodi po cijelom svijetu i tamo ostaje nerazgrađena više od sto godina.

Iako šljokice u šamponu za kosu mogu dodati privlačan sjaj i zabavu, važno je imati na umu potencijalne mane i prilagoditi njihovu upotrebu prema vašim potrebama i preferencijama.

Foto: Instagram (@nikki.cruz)

Učitati još
Zatvori