Otkrivamo proizvode i trikove s kojima bez bojanja dolazimo do svjetlije kose
Otkrivamo proizvode i trikove s kojima bez bojanja dolazimo do svjetlije kose

Otkrivamo proizvode i trikove s kojima bez
bojanja dolazimo do svjetlije kose

Promjena sezona nerijetko u nama budi i želju za promjenom frizure. S toplim mjesecima, kod mnogih se prirodno javlja želja za svetlijom kosom i pramenovima. Ipak, znamo koliko je bojanje štetno – bez obzira na kvalitetnu njegu koja je prioritetna.

Nedavno smo popisali proizvode za zaštitu kose od topline, a sada smo odlučili pronaći proizvode koji će vašu kosu posvjetliti, bez da je bojate ili radite pramenove. Naravno, njihov efekt bit će najjači na već postojećim pramenovima i posvjetljenoj kosi i istu će osvježiti. Pored posvjetljivanja, mnogi od ovih proizvoda će pružiti i dodatnu njegu svjetloj kosi.

A few tricks

Prelazak u svjetliju nijansu znači i veća posvećenost kosi. Prije svega, to se odnosi na održavanje boje koju smo (dugim procesom) dobili. Često se s promjenom prvih žutih tonova, takozvane brassy kose, rezervira novi termin u frizerskom salonu – i trpe dodatni troškovi.

Ipak, odlaganje ponovnog bojana moguće je uz nekoliko trikova – i proizvoda. Poznato je da čuveni ljubičasti šampon biva odličan saveznik između bojana, ali moguće je isti koristiti i u svrhu samog posvjetljivanja – bez bojanja. Trik je da ovaj šampon, umjesto brzog ispiranja, ostavite da neko vreme djeluje na kosi – desetak minuta je optimalno. Ponovno ga isperite, pa nanesite i postavite tajmer. Žuti tonovi će nestati, a kosa će izgledati svjetlije – bez upotrebe ozloglašenog blajha.

 

Blonde bits & pieces

Ako je vaš cilj da pak posvjetlite samo nekoliko pramenova, naša preporuka je da koristite sprej za kosu koji je posvjetljuje. Iako se originalno ovaj sprej koristi za prikrivanje izrasta, on je i neočekivani go-to proizvod za pramenove – bez upotrebe boje za kosu. Samo naprskajte nekoliko pramenova i dozvolite spreju da učini svoju magiju.

Pronašli smo i blonde boost šampon koji će, ponovo, ukloniti neželjene žute podtonove, a za optimalnu njegu nakon ovih procesa isprobajte maske posvećene njezi plave kose. Tu je i dobro poznat trik koji volimo u sunčanim danima – sve što vam je potrebno je limunov sok i određeno vrijeme provedeno na suncu. Tamniji ten i svjetlija kosa? It’s a win-win situation!

Učitati još
Zatvori