Popisali smo najbolje primere za masnu kožu
Popisali smo najbolje primere za masnu kožu

Popisali smo najbolje primere
za masnu kožu

Ljudi s masnom kožom znaju koliko je teško naći proizvode koji im odgovaraju i koji su postojani tijekom dana. Često masnoća na licu zna poremetiti strukturu šminke, a to je jedna od onih stvari koja nas posebno nervira, pogotovo kada se ujutro potrudimo.

Bilo da nam se nos i čelo počnu sjajiti ili nam se maskara preslika na gornje kapke, masna koža nas nekad stvarno zna izbaciti iz takta. Srećom, osim dobrog skincarea, to možete spriječiti i dobrom pripremom kože za šminku, a to uključuje, prije svega, dobar primer.

Najbolji primeri za masnu kožu

Da, postoji hrpa primera na policama i da, teško je pronaći onaj pravi. Prije svega treba znati što je svrha primera. To je, kao što smo gore napisali priprema kože koja osigurava da šminka ostane na mjestu. Nakon toga, treba znati što od primera želimo. Postoje oni sa shimmerima, oni hidratantni, oni koji popunjavaju pore, gripping primeri i primeri za masnu kožu.

Primeri se nanose nakon što odradite skincare. Oni na licu moraju biti malo ljepljivi. Kada postanu takvi, krenite nanositi puder. Ta ljepljivost osigurava da se puder „primi“ za kožu. Najjače takvo djelovanje imaju upravo gripping primeri. Ipak, ako imate masnu kožu, trebate birati matirajuće primere.

Matirajući primeri kontroliraju proizvodnju prirodnih ulja te zaglađuju kožu. Najčešće sadržavaju silikone te su u obliku gela. Ako vam je koža osjetljiva uz to što je masna, birajte primere na kojima je naznačeno da matiraju, ali da su za osjetljivu kožu.

Kada nanosite primer, nanesite ga na cijelo lice, ne samo na područja koja su najmasnija. Ako to napravite, šminka vam neće biti ujednačena. Na dijelovima lica gdje ste nanijeli primer će puder izgledati ljepše, a koža glađe. Također, na ostatku lica šminka neće trajati tako dugo kao na mjestima gdje je primer, a sumnjamo da do kraja dana želite postati šareni.

Dobar primer neće nam začepiti pore, a koža će izgledati glatko, zdravo i ujednačeno. Pronašli smo, stoga, najbolje koji se nude za masnu kožu.

FOTO: Instagram (@mnbeautyreviews, @tess.allyson), Beauty Bay, Douglas, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori