Trikovi sa šminkom: Kako s tri proizvoda savršeno naglasiti preplanulost?
Trikovi sa šminkom: Kako s tri proizvoda savršeno naglasiti preplanulost?

Trikovi sa šminkom: Kako s tri proizvoda
savršeno naglasiti preplanulost?

Nadamo se da ste upili sve moguće zrake sunca i na posao se vratili odmorni, puni energije i preplanuli. Naravno, uvijek zagovaramo sigurno sunčanje, odnosno nošenje visokog zaštitnog faktora i izbjegavanje onog najjačeg sunca od podneva do 17 sati. Ipak, to ne znači da se s mora želimo vratiti bijeli kako smo i otišli, treba se paziti, ali to ne znači da nećete sunčeve zrake pustiti ni blizu.

Srećom, ne moramo se pržiti na suncu kako bismo se vratili tamniji. Boju ćete dobiti i u hladu i dok šetate i dok se kupate, a kada se vratite dovoljno vam je tek malo šminke da preplanulost naglasite. Naravno, boju uvijek možete malo “podebljati” sredstvima za samopotamnjivanje, ali ako to nije vaš đir, šminka je ključ.

Kako naglasiti preplanulost?

Razveselit će vas što vam za ovaj trik trebaju samo tri proizvoda. To su tonirana krema ili serum, bronzer i rumenilo sa sjajnim česticama.

Tonirana krema ili serum

Tonirana krema ili serum služit će vam kao baza. Njih biramo baš zato što nemaju jaku moć prekrivanja i neće sakriti vašu kožu ni preplanulost. Oni će ujednačiti ten te mu dati lijepi i prirodni sjaj. Osim toga, ovakvi proizvodi često imaju i njegujuću, a ne samo dekorativnu ulogu, što je uvijek plus. Možete ih nanijeti prstima, naravno, ako su vam ruke čiste, ili možete koristiti spužvicu ili kistić. Sve ovisi o tome što inače preferirate.

Bronzer

Bronzer i inače služi kako bi licu dao malo boje i topline. Jednom kada ste preplanuli njega možete koristiti i za konturiranje. Nanijet ćete ga taman ispod obraza kako biste naglasili jagodice, te ćete ga staviti uz liniju kose. Tako ćete postići iluziju preplanulosti, ali i isklesanih crta lica. Bronzer može biti tekući, kremasti ili u kamenu, kako god vam je draže.

Rumenilo sa sjajnim česticama

Ako pratite beauty scenu, odmah će vam na pamet pasti Nars Orgasm rumenilo. Ono u sebi sadrži zlatne čestice koje su zapravo savršene za naglašavanje preplanulosti. Zlato općenito ide jako dobro uz preplanulu put, licu će dati lijepi sjaj, a neće ostaviti oštri trag kao, primjerice, srebrne čestice u highlighterima koje su primjerenije za hladnije mjesece i svjetliju put. Kada birate rumenila koja već u sebi imaju šljokice to je kao da imate rumenilo i highligter u jednom proizvodu. Šljokice će naglasiti tamniju put, a rumenilom možete stvoriti dojam kao da ste malo izgorjeli po nosu, što je ovo ljeto bio jako popularan look.

Tri proizvoda i to je to. Savršeno za prirodni look, a divno će naglasiti vašu ljetnu boju. Ovo malo šminke koja vam treba neće zagušiti vašu kožu i neće ju sakriti. Lijepo će ju ujednačiti i naglasiti sve potrebno.

Foto: Instagram (@youlia_maksimtchouk, @hannaschonberg),
Chanel, Nars, Zara, Cult Beauty, Martimex, Dermacare, Lab

Učitati još
Zatvori