Pramenovi s uzorkom riblje kosti chic su način da prigrlite sijede
Pramenovi s uzorkom riblje kosti chic su način da prigrlite sijede

Pramenovi s uzorkom riblje kosti chic su
način da prigrlite sijede

U vrijeme kad su botox i fileri postali uobičajena beauty rutina brojnih dvadesetogodišnjakinja, osvježavajuće vijesti stižu iz samog Hollywooda, gdje su brojne slavne glumice odlučile prigrliti svoje sijede, i to na vrlo chic način.

Raskošni pramenovi za sijedu kosu

Sarah Jessica Parker, Gwyneth Paltrow i Jennifer Aniston samo su neke od poznatih dama koje su odlučile reći stop pritisku javnosti te s ponosom dopustiti da se znakovi starenja vide.

Kako bi i uz prirodni look izgledale dotjerano, u salone svojih frizera navedene glumice odlaze po pramenove u obliku riblje kosti. Prošarana takvim pramenovima, kosa izgleda svježe i njegovano, a decentni prirodni naglasci bijelih vlasi ni ne pokušavaju se prikriti.

GWYNETH PALTROW

Što su pramenovi u obliku riblje kosti?

Tehnika nanošenja pramenova u obliku riblje kosti nije nova, no ovih je dana ponovno doživjela procvat zahvaljujući pokretu koji poziva na prihvaćanje malih “nesavršenosti” koje nam život donosi.

Riječ je o nanošenju pramenova u nekoliko nijansi uz pomoć folije, i to cik-cak uzorkom. Rezultat je kosa delikatno prošarana pramenovima, među kojima se na sasvim elegantan način naziru sijede.

Multidimenzionalna rapsodija boja u kosi

Zoe Irwin, koloristica kojoj svoju kosu provjeravaju slavni, izjavila je: “Oduvijek koristim pramenovi s uzorkom riblje kosti. Folije pažljivo slažem pod kutevima koji stvaraju uzorak riblje kosti. Na taj način boje se neprimjetno stapaju, umjesto da se sijede u potpunosti prekrivaju”.

Zoe Irwin predlaže da ovakve pramenove koristite uz još jednu popularnu tehniku – nešto deblje babylights pramenove koji uokviruju lice te mu daju prirodan izgled – poput onog kad smo se u djetinjstvu vraćali s ljetovanja s kosom prošaranom pramenovima koje je posvijetlilo sunce.

Ovi pramenovi lijepo izgledaju i na tamnoj kosi

Pramenovi u obliku riblje kosti nisu rezervirani samo za žene s plavom kosom. Interesantan su izbor i za žene prirodno tamne kose, koje su odlučile postupno otkriti svoju sijedu kosu. Kosa  glumice Andie MacDowell odličan je primjer!

 

ANDIE MACDOWELL

Foto: Profimedia, Instagram (@nanettehairsandnow, @sarahjessicaparker)

Učitati još
Zatvori