Od čudotvornih stanica do plazme: svjetski trendovi estetske medicine dostupni u Hrvatskoj

Dr. Dinko Kaliterna, Poliklinika Poliderma

Zbog stalno promjenjivog stila života, stresa i kroničnog nedostatka vremena, fraza “nemam vremena” nažalost sve češće ulazi u vokabular svih nas. S druge strane, za sebe uvijek treba znati i moći pronaći vremena, a to znači i izabrati moderne tretmane kojima se željeni efekt postiže ne samo u kratkom roku, već je i oporavak nakon zahvata zahvaljujući jedinstvenom spoju tehnologije i stručnosti sveden na minimum.

Već godinama, jedino je u zagrebačkoj poliklinici Poliderma moguće pronaći svjetski spoj tehnologije i stručnosti gdje osoblje predvođeno renomiranim svjetskim stručnjakom za kožu, dr. Dinkom Kaliternom svakodnevno brine o integraciji najnovijih znanja i spoznaja na području dermatologije, anti ageinga i regeneracije kože s najmodernijim svjetskim tehnologijama i aparatima koji omogućuju jedinstvenu uslugu dostupnu jedino u Polidermi.

Stručno osoblje Poliklinike Poliderma

Ovog proljeća, u Polidermi su dostupne brojne moderne i pouzdane usluge koje u kratkom roku i na neagresivan način pronalaze rješenje za probleme koji muče.

1. Laserska lipoliza

Jedan od takvih tretmana jest Laserska lipoliza, ujedno jedan od najpoželjnijih i minimalno invazivnih, nekirurških tretmana današnjice koji predstavlja pravi svjetski trend! Tome je razlog jednostavan; riječ je o jednokratnom tretmanu bez oporavka, kojim je moguće riješiti višegodišnji estetski problem, i to nekirurškim zahvatom.

Unatoč redovnoj tjelovježbi i pravilnoj prehrani, mnoge žene i muškarci ne mogu postići željeni rezultat i maksimalan stupanj zadovoljstva i u potpunosti se riješiti masnih nakupina. Bilo da se radi o celulitu, višku kože na koljenima, bedrima, podbratku, manjim masnim nakupinama na leđima, nadlaktici ili u predjelu grudnjaka. Laserska lipoliza idealan je tretman za mikro korekcije, kao i korekcije većih regija poput zatezanja kože trbuha nakon poroda te podizanja i oblikovanja stražnjice.

Tretmanom laserske lipolize zatežemo kožu, topimo masne stanice te ujedno pomlađujemo kožu izvana.

2. Matične stanice koje kosu tjeraju da raste

Još jedan od tretmana o kojima se u zadnje vrijeme puno govori jest upotreba matičnih stanica čije su primjene brojne i efikasne. Matične stanice postoje u organizmu svakog od nas i njihova je uloga zacjeljivanja neizbježna u svakodnevnim oštećenjima kože. Posebna je to vrsta stanica koja ima jedinstvenu sposobnost regeneracije drugih stanica. Kolokvijalno ih nazivaju i čudotvornim stanicama, jer djeluju poprimajući karakteristike okolnog tkiva i tako regeneriraju oštećeno tkivo. Radi se o jedinoj metodi koja potiče rast kose te obnovu i jačanje postojeće kose uz prirodan izgled i regeneraciju.

Jedino u Polidermi, tako je dostupna usluga presađivanja kose matičnim stanicama. Riječ je o najnovijoj metodi u borbi protiv ispadanja kose ili ćelavosti. Metoda je znanstveno dokazana, sigurna 100% i potkrijepljena brojnim znanstvenim člancima. Izvodi se pod lokalnom anestezijom i ne boli. Princip metode jest da se iza uha uzme mali komadić kože s dlakama promjera 3 mm te se posebnom pripremom na licu mjesta izdvoje matične stanice. Matične stanice se nalaze u koži, a u najvećem broju se nalaze u folikulu tj. korijenu dlake. Pošto ima najviše folikula u vlasištu, tu je i najveća koncentracija matičnih stanica koje su zaslužne za rast kose. Cilj je uzeti matične stanice koje potiču rast kose te ih ubrizgati na mjesto gdje kose nema kako bi ona ponovo narasla. Sam zahvat može trajati ovisno o površini koja se tretira prosječno od 30 do 60 minuta. Potreban je jedan tretman, a oporavka nema.

3. Čudotvorne stanice koje starenje smatraju oštećenjem

Zbog izvanrednih sposobnosti regeneracije, matične stanice koriste se i za pomlađivanje i oblikovanje lica, vrata, dekoltea i šaka te naglašavanje, oblikovanje i povećanje usana, smanjivanje ožiljaka i strija, smanjivanje bora, posebno oko očiju i nadusnice te uklanjanja tamne pigmentacije ispod očiju.

Bez matičnih stanica život nije moguć jer se svakodnevna oštećenja događaju stalno i treba ih popraviti gdje njihova jedinstvena sposobnost pretvaranja dolazi do izražaja. Uz to, imaju jak efekt obnove i pomlađivanja kože.

Prije takvog tretmana pomlađivanja matičnim stanicama u poliklinici Poliderma, daje se lokalna anestezija, uzima se komadić kože koji prolazi poseban postupak obrade i kroz pet minuta, dobivaju se čiste matične stanice.

One se potom ubrizgavaju u područje koje se tretira. Početni rezultati su vidljivi unutar nekoliko tjedana, a vremenom postaju sve bolji. Potreban je jedan tretman koji nije bolan, a rezultati su trajni. Primjena matičnih stanica s vlasišta predstavlja veliku revoluciju ne samo u pomlađivanju već i u liječenju brojnih bolesti.

Prije tretmana matičnim stanicama savjetuje se raditi tretman laserom na regiji u koju će se aplicirati matične stanice kako bi se oštetio kolagen. Svrha oštećenja kolagena je aktiviranje matičnih stanica kako bi efekt bio još bolji. Matične stanice najjače potiču razvoj novog kolagena, obnovu kože, popravljanje strukture i kvalitete kože uz znatno povećanje napetosti kože.

4. Materija iz četvrte dimenzije

Napredak dermatologije izravno je vezan uz uređaje koji pomažu u provođenju tretmana, no od svih postojećih uređaja za estetske, nekirurške tretmane, J plazma predstavlja najveću revoluciju. Za sada se rezultati postojećih uređaja na tržištu ili operacija, ne mogu mjeriti s rezultatima koje nudi J Plazma. Ono što smo smatrali da je nemoguće postići, sada se može postići upravo J Plasmom čija je primjena u zatezanju viška kože nakon poroda ili mršavljenja tj. oblikovanje tijela, pokazala zapanjujuće rezultate.

Tretman tijela J Plasmom je najefikasniji tretman za zatezanje viška kože i oblikovanja tijela te zamjenjuje abdominoplastiku. Tretira se cijelo tijelo: podbradak, nadlaktice, trbuh, slabine i leđa. Ako postoje masne nakupine, tada se prvo uklone lipolizom te se odmah nakon radi tretman J Plasmom. Ovo je također najbolji tretman za podizanje stražnjice i uklanjanje celulita. Za razliku od operacije, daje isključivo 100% prirodan izgled. Istovremeno pomlađuje kožu iznutra i izvana što se ne može postići niti jednom operacijom.

Plazma se koristi i u svrhu pomlađivanja i zatezanja kože lica, a u Polidermi koristimo uređaj najnovije generacije, PLADUO. Radi se o uređaj koji koristi dva plazma plina: argon i dušik, te predstavlja potpunu inovaciju na polju estetske medicine., ne samo u pomlađivanju lica na način da smanjuje bore, poboljšava tonus kože uz zatezanje, već se koristi i u liječenju akni, uklanjanju ožiljaka od akni, poboljšava elastičnost kože, ima anti-bakterijski efekt, liječi psorijazu i atopični dermatitis.

5. Snaga svjetla na vašoj strani

Face Endolift tretman

U Polidermi tako, postoje i tretmani kod kojih nema uboda i korištenja igala pri čemu treba spomenuti Face Endolift koji se temelji na optičkoj energiji koja se primjenjuje ispod površine kože. Cilj tretmana zapravo je izazvati mikroskopsko oštećenje vezivnog tkiva kako bi se stvorilo novo vezivno tkivo a postojeće ojačalo. Face Endolift tako snažno potiče metabolizam stanica, 100% prirodan i daje samo 100% prirodan izgled lica. Cilj tretmana je dignuti i oblikovati lice uz snažan efekt pomlađivanja kože. Većina klijenata navodi poboljšanje kvalitete i izgleda kože poput smanjenja pora. Tretman potiče vlastiti organizam da pomladi kožu tj. oblikuje lice, isključivo pomoću optičke energije koja potiče kožu da se sama pomladi uz dugogodišnje rezultate, a koristi lasersko vlakno tanje od 1mm.

Sve trendove svjetske estetske medicine o kojima smo vam danas pisali pronađite u Poliklinici Poliderma.

Foto: Poliklinika Poliderma

0