Pletenice u kosi klasika su s kojom nikad nema greške

Pletenice u kosi klasika su s
kojom nikad nema greške

S dolaskom toplih dana, na gradskim ulicama sve više viđamo žene koje kosu, bez obzira bila ona srednja ili duga, pletu u romantične pletenice. Upravo su pletenice jedna od frizura koja baš nikad neće izaći iz mode, a njihovi korijeni sežu daleko u povijest jer su ih žene plele još u srednjem vijeku. Onih dana kad smo u žurbi i pranje kosse nije prioritet, pletenice su najbolji izbor jer garantiraju chic izgled. Osobito su dobar izbor u ljetnim danima kad raspuštena kosa, zbog vrućina, gotovo pa i ne dolazi u obzir, a rep i punđa pomalo su monotoni.

Dodaci za kosu našli svoje mjesto i u pletenicama

Ovisno o tome koliko ste vješti, izbora je mnogo – od klasične riblje kosti, preko krune u kosi, opuštene duge pletenice, pletenice na stranu do “vodopada” pletenica i dutch braids koje su bile poseban hit prije dvije godine. Tad gotovo pa i nema djevojke koja ih nije barem jednom isfurala, a popularnost te frizure ne treba čuditi – jednostavna je, a istovremeno jako efektna! Popularnost pletenica vjerojatno leži u činjenici što su u isto vrijeme funkcionalne i lijepe, a mogu se nositi u različitim prigodama. Opuštena pletenica umjesto repa ili ona koja izgleda poput vijenca u razbarušenoj kosi idealne su za svaki dan, dok formalne prilike najčešće zahtijevaju “intervenciju” frizera. Ultra popularni dodaci poput ukosnica, špangica, ringova i marama našli su svoje mjesto i u pletenicama, a takav look idealan je za nadolazeće festivale, dane na plaži ili neko putovanje.

Pletenice do punog sjaja dolaze posebno u proljetne i ljetne dane, a idealne su za sve svečane prigode – vjenčanja, krizme, krštenja… Budući da je kosa podignuta, lice u potpunosti dolazi do izražaja pa su crveni ruž, tuš za oči ili statement naušnice jako dobar odabir. Ipak, složit će se svi, najbolji je osjećaj no make up look i pletenica složena na brzinu jer plaža i more – čekaju!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori