Party-frizura koja je gotova u trenu, a ostavit će wow-efekt

Party-frizura koja je gotova u trenu, a
ostavit će wow-efekt

@alexachung

Razbarušena punđa, popularno messy bun, odavno više nije rezervirana samo za ležerne prilike, već je volimo nositi i u najglamuroznijim situacijama. Ipak, u takvim prilikama mnogo više pozornosti poklanjamo stvaranju savršene punđe kako bi svaka vlas bila na “svom mjestu”. I it djevojke kao što su Alexa Chung, Rosie Huntington Whiteley i Alicia Vikander vole nositi razbarušenu punđu, čak i na crvenom tepihu, a iza njihovih savršenih frizura stoji stilist kose s londonskom adresom, George Northwood. Njegovim se stručnim savjetima i rukama prepustila i Meghan Markle za svadbeni prijam, a posebno je stručan za stiliziranje frizura koja istovremeno izgledaju nonšalantno i elegantno.

Za početak, Northwood kaže kako klasične, zalizane punđe izgledaju pomalo zastarjelo te predlaže njihovu opušteniju verziju. Takvu je frizuru najjednostavnije postići kad kosa nije svježe oprana, već je prošlo dan ili dva od njezina pranja. Ipak, ako ste je tek oprali, razbarušeni efekt možete postići pomoći spreja za teksturiranje kojeg treba nanijeti po cijeloj dužini kose.

Oribe Dry Texturizing Spray

Zatim red dolazi na stvaranje laganih valova u kosi koje je najjednostavnije postići s figarom ili peglom za kosu. Kosu treba razdvojiti u velike pramenove, širine nekoliko centimetara, a umjesto uskih kovrča, najbolje je stvarati valove u kosi. Pritom, pripazite da ne idu svi valovi u istom smjeru, već u različitim, kako bi izgledalo što prirodnije, a pramenove koji uokviruju lice ostavite za kraj kako biste stvorili savršen oblik valova.

GHD Creative Curl Wand

Kad kosu pretvorite u lagane valove, svežite je u konjski rep, a gumicu postavite ovisno o vlastitim željama, odnosno preferirate li visoku ili nisku punđu. Visoka može izgledati ozbiljnije, dok niska punđa djeluje opuštenije i nonšalantnije. Pomoću četke ili tankog češlja kosu stavite u rep, a zatim lagano pređite preko njega kako biste postigli efekt glatke kose. Kosu uvijte i pričvrstite je kopčama u boji kose, a Northwood savjetuje upotrebu klasičnih tankih ukosnica jer one najčvršće drže kosu.

Buly 1803 Needle Tail Comb
Aerin Beauty Large Gold-Tone Hairbrush

Kad kreirate savršenu punđu, vrijeme je za odvajanje nekoliko pramenova iz nje. S prednje strane otpustite nekoliko pramenova koji će uokviriti lice, a posljednji korak je sprej za kosu – najbolji su izbor oni srednje čvrstine i s formulom koja nije ljepljiva.

Rita Hazan Lock + Block Protective Spray

Foto: Instagram, Net a Porter

Preporuka

Zatvori