Tri cool Hrvatice otkrile su nam svoje omiljene parfeme

Tri cool Hrvatice otkrile su nam
svoje omiljene parfeme

Kad govorimo o svijetu parfema, niche parfemi u njima su napravili pravu malu revoluciju i promijenili način način na koji biramo i gledamo parfeme. Posebni su po svojim zanimljivim sastojcima i specifičnim kombinacijama mirisa iza kojih stoje mirisni profesionalci. Za niche parfeme također je specifično to što svatko od njih može napraviti vlastiti “potpis”, odnosno samom činjenicom što nisu dostupni na svakom kutku, možete biti sigurni kako će vaš omiljeni niche parfem i drugima biti podsjetnik na vas. Niche parfem teško je pronaći “iz prve”, a da bi potraga bila malo jednostavnija, zamolili smo nekoliko djevojaka, fotografkinju, modnu dizajnericu i arhitekticu, da izdvoje svoje mirisne favorite.

Mateja Vrčković

niche parfemi
@matejavrckovic

Baccarat Rouge 540 s potpisom Maison Francis Kurkdjian prvi je izbor fotografkinje Mateje Vrčković koja kaže kako je najpoznatiji parfem ove francuske kuće zaslužio tu poziciju s razlogom:

Iako sladak, zbog nota kao što je cedar neće biti zagušljiv i komotno ga možete nositi za toplijeg vremena. Koliko je unikatan i jedinstven, dokazaju komentari ljudi koji ih podsjeća od zubarske ordinacije do poprženog šećera. Kada ga opisujem, kažem ako bih išla na dodjelu Oscara, nosila bih ovaj parfem.

niche parfemi

Drugi parfem je Le Labov Santal 33. Mateja kaže da, ako se nađete u New Yorku ili Los Angelesu, sigurno nećete biti originalni ako nosite Santal 33, ali on donosi komentare u zemljama gdje se Le Labo ne prodaje.

Najpopularnije izdanje američke parfumske kuće Le Labo je unisex parfem u punom smislu te riječi. Kada ga nosim, prve asocijacije su mi kožna jakna i duhan. Santal ili volite ili ga ne možete podnijeti te je riječ o mirisu za posebne prigode gdje želite ostaviti dojam.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540
Le Labo Santal 33
Le Labo AnOther 13

Treći Matejin favorit također nosi Le Labov potpis, a riječ je o parfemu AnOther 13 kojeg Mateja opisuje kao musky, ali istodobno osvježavajućeg te nosivog u svako doba godine i svako doba dana.

Prva pomisao kad ga pomirišim je čistoća, a Another 13 je divan svakodnevni miris koji zasigurno donosi mnogo komplimenata, zaključila je Mateja.

Anamarija Brkić

niche parfemi
@amarie_official

Domaća dizajnerica Anamarija Brkić koja stoji iza brenda A’marie kaže kako je godinama vjerna samo jednom ljetnom mirisu, James Heeley Figueira. Riječ je o kompoziciji mirisnih nota u kojoj dominira lišće svježe smokve u kombinaciji s dinjom i bijelim čajem. Anamarija ga opisuje kao poseban miris s notom senzualnosti.

James Heeley Cardinal

Kad je riječ o jesensko-zimskoj sezoni, tad se okreće notama tamjana pa je u hladnim danima njezin omiljen izbor James Heeley Cardinal:

Riječ je o parfemu koji obavija mistikom i rijetkom, suvremenom elegancijom.

Nina Mia Čikeš

@nina.berlina

Arhitektica Nina Mia Čikeš kaže kako stvarno voli niche parfeme, a obožavanje parfema krenulo je još davnih dana pa je danas preraslo u hobi i kolekcionarstvo:

Uživam mijenjati mirise, ne samo sezonski, već i na dnevnoj bazi, ali ipak postoje neki parfemi koji će se uvijek naći u mom ormariću. Stalnom postavu pripada Dries Van Noten od Frederica Malle – svi su mi njegovi mirisi divni, ali ovaj nekako u potpunosti odgovara mojoj osobnosti. Izdvojila bih još Jovoy L ‘Enfant Terrible koji mi jednako dobro miriše na oba spola. Od zadnjih otkrića, definitivno bih dala naglasak na Penhaligon’s Blazing Mister Sam i njegove bajkovite note duhana i začina.

Frederic Malle – Dries Van Noten
Jovoy Paris – L ‘Enfant Terrible
Penhaligon’s – The Blazing Mister Sam

Foto: Mateja Vrčković, Instagram, Notino, Cult Beauty, Penhaligon’s, Jovoy Paris, Parfumerije Lana, James Heeley

Učitati još
Zatvori