Greške koje svi radimo, a zbog kojih parfemi ne traju na koži
Greške koje svi radimo, a zbog kojih parfemi ne traju na koži

Greške koje svi radimo, a zbog kojih
parfemi ne traju na koži

Parfemi, koliko god jaki bili, zapravo su vrlo delikatni. Radi se o preparatima čiju molekularnu strukturu može narušiti i najmanji krivi korak pri nanošenju. Već tako neka sitna greška može utjecati na to koliko dugo naš parfem traje, a budimo realni, svi želimo da traje od početka do kraja dana. Osim toga, neke greške pri nanošenju mogu promijeniti i sam miris parfema, pa će vam se činiti da ne miriše isto u bočici i na vama.

Stoga, nanošenje parfema treba biti ritual, treba pomno slijediti sve korake kako bi on trajao što duže. Neke od najčešćih pogrešaka radimo potpuno nesvjesno, a u nastavku smo pobrojali one koje radi većina nas, a zbog kojih nam parfem traje prekratko.

Ne pazite s kojim proizvodima ga kombinirate

Jedan od proizvoda koji će sigurno utjecati na to kako miriše vaš parfem, ali koliko dugo miriše su naparfemirani losioni za tijelo. Da, ono mirisu slasno i vašoj koži daju suptilan miris, ali loš su par s parfemima. Stoga, ako želite da vaš parfem traje izbjegavajte losione ili birajte one koji nemaju dodane mirise. Jedini mirisni losioni koje biste trebali nositi uz parfem su oni koji dolaze iz iste linije i imaju iste mirisne note.

Ne pazite gdje držite parfem

Mnogi od nas parfeme čuvaju an neprikladnim mjestima, a jednom kada je šteta učinjena više se ne može popraviti. Parfeme treba čuvati na hladnim, tamnim i suhim mjestima. Izaberite jedno takvo mjesto i rezervirajte ga za parfeme. Osigurajte da do tamo ne dopire sunčeva svjetlost. Mnogi od nas krivo biraju da parfeme drže u kupaonici, a to je najsuprotnije moguće od svega što smo nabrojali.

Krivo nanosite parfem

Najgora i najčešća pogreška koju svi radimo je krivo nanošenje parfema. Točnije, ono trljanje zapešća jedno u drugo kada nanesemo parfem. Trljanje će zagrijati kožu, a samim time narušit će strukturu parfema. Da budemo još detaljniji, poremetit ćete gornje i srednje note parfema i ostat će vam samo one bazične.

Pravilno ćete parfem nanijeti tako da ga pošpricate iza ušiju, na korijen vrata, zapešća, unutarnju stranu laktova i koljena. No bez trljanja! Pustite da se parfem upije u kožu. Ako baš morate, možete lako pritisnuti zapešća jedno uz drugo.

Parfem nosite u torbi

Ok, jasno nam je, želite uvijek sa sobom imati omiljeni parfem, ali nošenje u torbi mu šteti. Prvo i osnovno tako ga stalno izlažete promjenama temperature. Drugo, stalno ga tresete i zbog toga u bočicu ulazi višak zraka, a to će s vremenom poremetiti molekularnu strukturu parfema.

FOTO: Instagram (@whoiselijahparfum, @marhoandco)

Učitati još
Zatvori