Oil gritting: Uklanja li ova popularna metoda doista neželjene mitesere?
Oil gritting: Uklanja li ova popularna metoda doista neželjene mitesere?

Oil gritting: Uklanja li ova popularna
metoda doista neželjene mitesere?

Ne znamo za vas, ali kada god uočimo neki novi skincare trick na društvenim mrežama, s oduševljenjem ga prihvatimo. Beauty zajednica nas je mnogo puta odvratila od trošenja bespotrebno mnogo novca na skincare proizvode, i puno puta nam je pokazala korisne beauty trikove. Svjesni smo da nerijetko ne djeluje, ali zato ćemo vam predstaviti samo one koji ne mogu naškoditi vašoj koži. Jedan od njih je upravo oil gritting. Ovo je novi viralan TikTok beauty trend koji nas uči kako brzo i lako ukloniti neželjene mitesere.

Što je oil gritting?

Maske za lice koje služe za uklanjanje neželjenih crnih točkica s lica, nerijetko nas razočaraju. Iako je na pakiranju često označeno kao 100% efikasno, maske za lice često uklone samo poneku točku. Trakice za nos koje imaju istu namjenu jesu učinkovitije, no, to nije trajno rješenje za uklanjanje neželjenih točkica. Zato prvo treba shvatiti kako miteseri zapravo nastaju. Najčešće se javljaju na nosu i u predjelu brade kada se ulje u porama kože izloži zraku i oksidira, što rezultira izgledom crnih točkica na nosu. Mogu se pojaviti iz više razloga, uključujući prekomjerno lučenje sebuma, genetiku, hormonske promjene, nepravilnu prehranu, stres i neadekvatnu njegu kože. Izuzetno teško ih se riješiti. Čak i česti odlasci kod dermatologa i kozmetičara ne uspjevaju ih trajno ukloniti, već se često ponovno pojavljuju.

 

@lianachoi_

Using foaming cleanser only is not gonna help! 🥲 I use it morning&evening on dry skin, even non-makeup days! . . #anua #anuacleansingoil #koreanskincare #kbeauty #sebaceous #sebaceousfilaments #blackheadremoval #cloggedpores #congestedskin #acneproneskin #cleanserskincare #bumpyskin

♬ Cake - Soft boy

How to: Oil gritting

Metoda je vrlo jednostavna. First things first – nabavite kvalitetno ulje za lice. Najbolje bi bilo da to bude u formi umivalice. Sve što trebate napraviti je da ga nanesete na predjele gdje se nalaze miteseri, i taj dio kože temeljno masirajte pet do petnaest minuta. Miteseri bi trebali izbiti na površinu, i tako će biti pogodni za lagano uklanjanje. Masaža lica uljem doprinosi blagoj eksfolijaciji i opuštajućem osjećaju. Važno je napomenuti, ako imate osjetljivu kožu, trebali biste se ipak posavjetovati s dermatologom, prije nego se odlučite za ovu metodu.

@dr.mamina

If you deal with blackheads, treat yourself to a gentle yet powerful weekly serum + clay mask treatment. By using a serum that contains salicylic acid first, you can make the most out of the clay mask. Then the oil cleanser attracts more oil to help remove the pore contents. #skingritting #philosophypartner @philosophy

♬ original sound - Dr. Mamina Turegano, MD

Što kažu dermatolozi?

Iako ova metoda može biti učinkovit način uklanjanja prljavštine i mitesera vaše kože, morate biti svjesni nekoliko stvari prije nego što je sami isprobate. Prvo i najvažnije, stvarno djeluje samo ako su miteseri koje želite ukloniti na površini kože. Čišćenje uljem neće djelovati na pore koje su potpuno začepljene stanicama i ostacima koje bi možda prvo trebalo oljuštiti.

Osim toga, budući da ova metoda uključuje utrljavanje ulja tijekom 15 minuta, stručnjaci se slažu da može učiniti još više štete suhoj koži. Povlačenje ulja zapravo može naštetiti koži pretjeranim isušivanjem i oštećenjem kože. Kako bi metoda djelovala, za početak ćete morati imati prilično masnu kožu kako bi sredstvo za čišćenje na bazi ulja moglo privući sebum, a da pritom ne iritira kožu.

*Tekst je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram @mosonnendecker/ TikTok @lianachoi_

Učitati još
Zatvori